Suba (Pastís de peix) - Orhei, Moldàvia
- Programa: Karakia
- Cuina: Lilia Terentii, Els Pallaresos
INGREDIENTS
- 3 peixos salats
- 3 cebes
- 6 patates mitjanes
- 6 pastanagues grosses
- 4 remolatxes grosses
- 1/2 kg de maionesa
PREPARACIÓ
En una olla amb aigua abundant feu-hi coure les pastanagues i les patates senceres i sense pelar. Un cop cuites, peleu-les.
Retireu l'espina dels peixos i talleu-los a daus petits.
Peleu i talleu ben menuda la ceba.
A la safata de servir (o també podeu repartir-ho en un parell de plats grans) feu-hi una primera capa de daus de peix.
A continuació, repartiu-hi una mica de ceba per sobre. Després, ratlleu-hi patata i pastanaga pel damunt.
La capa següent feu-la amb remolatxa ratllada (la podeu comprar ja cuita -la trobareu en bosses de 2 o 3 peces- i només us caldrà ratllar-la).
Per últim, repartiu-hi unes quantes cullerades de maionesa per sobre. Escampeu la maionesa procurant aplanar i compactar els ingredients.
Repetiu tot el procés una segona vegada. D'aquesta manera obtindreu un pastís amb una certa alçada.
Finalment, repartiu-hi maionesa per tot el voltant.
Aquest pastís us el podeu menjar a temperatura ambient o deixar-lo una estona a la nevera, fins al moment de servir-lo.
Retireu l'espina dels peixos i talleu-los a daus petits.
Peleu i talleu ben menuda la ceba.
A la safata de servir (o també podeu repartir-ho en un parell de plats grans) feu-hi una primera capa de daus de peix.
A continuació, repartiu-hi una mica de ceba per sobre. Després, ratlleu-hi patata i pastanaga pel damunt.
La capa següent feu-la amb remolatxa ratllada (la podeu comprar ja cuita -la trobareu en bosses de 2 o 3 peces- i només us caldrà ratllar-la).
Per últim, repartiu-hi unes quantes cullerades de maionesa per sobre. Escampeu la maionesa procurant aplanar i compactar els ingredients.
Repetiu tot el procés una segona vegada. D'aquesta manera obtindreu un pastís amb una certa alçada.
Finalment, repartiu-hi maionesa per tot el voltant.
Aquest pastís us el podeu menjar a temperatura ambient o deixar-lo una estona a la nevera, fins al moment de servir-lo.