Sopa de cítrics
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- 2 taronges
- 2 aranges
- 2 llimes
- 1 bulb de fonoll
- 2 beines de cardamom
- 1/2 copa de moscatell
- 500 ml d'aigua mineral
- 100 g de sucre
- 1 poma Granny Smith
- 1 sobre d'hibisc
- menta
- una cullereta de cafè d'agar-agar
PREPARACIÓ
1.- Tallem el fonoll a tires mentre fem bullir l'aigua, el sucre i el moscatell.
2.- Trenquem el cardamom i cap a l'aigua bullint. Hi afegim també el sobre d'hibisc, i seguidament parem el foc i ho tapem perquè infusioni.
3.- Pelem la poma i en traiem el cor. La tallem com si fos per fer macedònia i la guardem dins d'un bol amb aigua perquè no s'oxidi.
4.- Colem la infusió, hi afegim l'agar-agar i ho posem al foc fins que vagi agafant textura. Quan sigui més dens, ho traiem del foc i ho deixem refredar. Hem d'aconseguir que sigui fred de nevera.
5.- Netegem, tallem i fem sucs dels cítrics (taronja, llima i aranja) i l'afegim, tot remenant, a la infusió. Ho tornem a deixar refredar dins la nevera perquè ens quedi amb una textura gelificada.
6- Servim la sopa amb uns daus de poma i fonoll, ratlladura de llima i llestos.
2.- Trenquem el cardamom i cap a l'aigua bullint. Hi afegim també el sobre d'hibisc, i seguidament parem el foc i ho tapem perquè infusioni.
3.- Pelem la poma i en traiem el cor. La tallem com si fos per fer macedònia i la guardem dins d'un bol amb aigua perquè no s'oxidi.
4.- Colem la infusió, hi afegim l'agar-agar i ho posem al foc fins que vagi agafant textura. Quan sigui més dens, ho traiem del foc i ho deixem refredar. Hem d'aconseguir que sigui fred de nevera.
5.- Netegem, tallem i fem sucs dels cítrics (taronja, llima i aranja) i l'afegim, tot remenant, a la infusió. Ho tornem a deixar refredar dins la nevera perquè ens quedi amb una textura gelificada.
6- Servim la sopa amb uns daus de poma i fonoll, ratlladura de llima i llestos.