Sopa d'ametlles i safrà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: MARC RIBAS
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El safrà és un condiment molt apreciat, el color vermell intens que té ens mostra que és ric en carotens, nutrients precursors de la vitamina A que tenen una destacada funció antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g d'ametlla marcona crua pelada  

    200 g de sal fina  

    200 g de sucre blanc  

    1 l de brou de gallina (500 ml i 500 ml)   

    70 ml de vi olorós   

    4 ous  

    2 tomacons de penjar   

    1 porro gran  

    1 pastanaga  

    1 gra d'all  

    Brins de safrà  

    Ametlles tipus llargueta, torrades, sense pela 

    Julivert fresc  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Farem un sofregit amb un porro gros i una pastanaga, tallats a mida de macedònia, i un gra d'all aixafat. Ho salpebrem i tapem la cassola. L'hi deixarem suar a foc baix 15 minuts.   
  2. Colem 200 g d'ametlla crua pelada que hem deixat 12 hores en hidratació. Aboquem les ametlles colades en un braç elèctric amb 60 ml de vi olorós i 500 ml de brou de gallina. Ho triturem bé fins que ens quedi una textura líquida.  
  3. En una paella, hi posem un pessic de brins de safrà que escalfem vigilant que no se'ns torrin massa.  
  4. Incorporem els brins torrats al sofregit i hi afegim dos tomacons de penjar ratllats i un raig d'olorós. Ho remenem fins que se n'evaporin els sucs.  
  5. Aboquem a la cassola la crema d'ametlles i 500 ml més de brou de gallina. Fem que hi arrenqui el bull. Hi tanquem el foc, ho tapem i ho infusionem 30 minuts. Després ho triturarem tot i ho colarem.  
  6. Curarem els rovells de quatre ous. En un recipient hi posem 200 g de sucre blanc i 200 g de sal. Hi farem quatre forats per posar-hi els rovells. Un cop posats (sense les clares), els cobrim amb la resta de la barreja durant 25 minuts. Un cop passat aquest temps, traiem amb cura els rovells i els anem passant per un bol amb aigua per treure'n l'excés de sucre i sal. Els reservem.  
  7. En un morter hi piquem un grapat d'ametlles de tipus llargueta torrades, sense pela.  
  8. Posem en un plat fondo el rovell curat, la sopa d'ametlles i safrà, la picada d'ametlles i unes quantes voltes de pebre negre.  
Anar al contingut