Shorba dial xixa (Escudella àrab) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jamila Ben Said, Linyola

INGREDIENTS

  • carn de xai
  • tomàquets triturats
  • 2 pastanagues
  • 3 espàrrecs
  • 1 carbassó
  • 1 patata
  • 1 ou
  • xixa (sèmola de blat)
  • llorer
  • pebre negre
  • pebre vermell
  • canyella en pols
  • llimona
  • julivert
  • sal i oli

PREPARACIÓ

En una olla, poseu-hi un raig d'oli d'oliva i salteu-hi la carn de xai i els espàrrecs, tallats, amb una mica de julivert, un parell de fulles de llorer, dues culleradetes de canyella en pols, de pebre negre i de pebre vermell i saleu-ho al vostre gust. Remeneu-ho tot perquè els gustos quedin ben barrejats i deixeu-ho coure, durant un quart, amb l'olla tapada.
Passat aquest temps, afegiu-hi unes quantes cullerades de tomàquet triturat, remeneu-ho i torneu-ho a tapar, deixant que cogui un quart més.
Després, afegiu-hi un litre d'aigua (aproximadament) i que faci xup-xup uns 10 minuts més. Peleu i talleu a trossos les pastanagues, el carabassó i la patata i incorporeu-los a l'olla.
Al cap de 10 minuts, afegiu-hi la xixa i deixeu-la coure uns 5 minuts.
Feu una picada amb una mica de julivert, el suc de mitja llimona i una clara d'ou i aboqueu-la a l'olla.
Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i ja tindreu l'escudella llesta.

Anar al contingut