Pasta frola (Pastís de codony) - Argentina
- Programa: Karakia
- Cuina: Mariana Giacomo, Barcelona
INGREDIENTS
- 200 g de sucre
- 200 g de mantega
- 400 g de farina
- 1 ou i 1 rovell
- 2 cullerades de llevat
- ratlladura d'una llimona
- 1/2 kg de codony
- vi de Porto
PREPARACIÓ
Bateu el sucre amb la mantega fins que n'obtingueu una crema.
Afegiu-hi l'ou sencer i un rovell. Remeneu-ho i incorporeu-hi la ratlladura de llimona.
Un cop els ous s'hagin batut bé, afegiu-hi la farina i el llevat.
Amasseu aquesta pasta fins que quedi homogènia i estireu-la.
Folreu un motlle amb la pasta estirada.
Prepareu el farciment:, escalfeu el codony amb una mica de vi de Porto i, quan el tingueu al punt, aboqueu-lo dins el motlle.
Deixeu-ho coure al forn uns 20 minuts, a temperatura mitjana.
Afegiu-hi l'ou sencer i un rovell. Remeneu-ho i incorporeu-hi la ratlladura de llimona.
Un cop els ous s'hagin batut bé, afegiu-hi la farina i el llevat.
Amasseu aquesta pasta fins que quedi homogènia i estireu-la.
Folreu un motlle amb la pasta estirada.
Prepareu el farciment:, escalfeu el codony amb una mica de vi de Porto i, quan el tingueu al punt, aboqueu-lo dins el motlle.
Deixeu-ho coure al forn uns 20 minuts, a temperatura mitjana.