Palong shak (Espinacs amb gambes) - Bangla Desh

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Sheuly Akter, Barcelona

INGREDIENTS

  • espinacs frescos
  • gambes o llagostins
  • ceba
  • bitxos verds
  • cúrcuma
  • pebre picant vermell
  • coriandre
  • gingebre
  • all
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Renteu a fons els espinacs perquè no hi quedi gens de terra a les fulles; deixeu-los escórrer. Peleu i talleu la ceba a llunes. Matxuqueu un all i un tros de gingebre per fer-ne una mena de pasta. Reserveu-ho. Esbandiu les gambes i traieu-ne els caps; deixeu-les escórrer.
En una cassola de vores altes amb un raig d'oli, sofregiu-hi la ceba i els bitxos sencers -segons el vostre gust de picant- només oberts al llarg. Saleu-ho generosament; la sal farà que la ceba s'estovi. Al cap de 3 o 4 minuts, afegiu-hi la pasta d'all i gingebre. Remeneu-ho una mica i, després aromatitzeu el sofregit amb una mica de comí mòlt, pebre vermell picant i coriandre. Afegiu-hi les gambes, remeneu-ho i deixeu que cogui només un parell de minuts amb la cassola tapada.
Després afegiu-hi els espinacs sencers. Torneu a tapar la cassola; això farà que els espinacs es redueixin més de pressa. Passat un minut, remeneu-ho perquè els espinacs es barregin amb les gambes i torneu a tapar-ho. En tan sols 3 o 4 minuts més tindreu el plat llest.
Aquest és un plat que no s'ha de deixar gaire temps al foc perquè les gambes podrien quedar eixarreïdes i els espinacs perdrien el color verd intens.

Anar al contingut