Menjar blanc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El menjar blanc és una gran font de calci i fòsfor, minerals que mantenen els ossos forts i sans.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 250 g ametlla crua
- 750 ml d'aigua
- 130 g sucre
- 20 g farina d'arròs
- 2 cullerades de crema d'ametlles
- ¿ canonet canyella
- 1 llimona
- 1 llima
- Canyella en pols
- Extracte de flor de taronger
PREPARACIÓ
- Posem a un recipient 750 ml d'aigua i dues cullerades de crema d'ametlles i fructosa i ho integrem bé.
- En el mateix recipient afegim 200 g d'ametlla crua i ho reservem a la nevera perquè s'hidrati 12 hores.
- Passat aquest temps, triturem les ametlles hidratades i les colem.
- Posem el líquid al foc i hi afegim 50 g de sucre.
- Fem un ram aromàtic amb mig canonet d'ametlla i la pell d'una llimona. També podem utilitzar una fulla de llimoner.Ho lliguem amb un cordill.
- Afegim al pot de l'ametlla el ram aromàtic i una mica d'essència de flor de taronger.
- Quan bulli, apaguem el foc, ho tapem i ho deixem reposar uns 20 minuts.
- Passat aquest temps, traiem la canyella i la llimona del pot.
- Posem dins un got 20 g de farina d'arròs i dos dits d'aigua freda per a dissoldre-la.
- Tornem a posar el pot amb l'ametlla al foc i hi afegim la farina dissolta. Ho remenem fins que ens canviï la textura.
- Posem el menjar blanc dins de quatre copes i ho reservem perquè es vagi refredant. Quan estigui a temperatura ambient, ho portarem a la nevera.
- Mentre el menjar blanc es refreda, fem unes ametlles caramel·litzades.
- Posem 50 g d'ametlla crua i 80 g sucre en una paella i anem remenant sense parar fins que cristal·litzi.
- Un cop cristal·litzat, ho aboquem sobre una safata amb paper sulfurat perquè es refredi.
- Un cop freda, esmicolem l'ametlla dins un morter.
- Afegim canyella en pols a l'ametlla i ho integrem.
- Posem a les a copes on ja tenim menjar blanc les ametlles esmicolades amb canyella i hi ratllem una mica de pell de llima per sobre.