Menjar blanc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El menjar blanc és una gran font de calci i fòsfor, minerals que mantenen els ossos forts i sans.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 250 g ametlla crua
  • 750 ml d'aigua
  • 130 g sucre
  • 20 g farina d'arròs
  • 2 cullerades de crema d'ametlles
  • ¿ canonet canyella
  • 1 llimona
  • 1 llima
  • Canyella en pols
  • Extracte de flor de taronger

PREPARACIÓ

  1. Posem a un recipient 750 ml d'aigua i dues cullerades de crema d'ametlles i fructosa i ho integrem bé.
  2. En el mateix recipient afegim 200 g d'ametlla crua i ho reservem a la nevera perquè s'hidrati 12 hores.
  3. Passat aquest temps, triturem les ametlles hidratades i les colem.
  4. Posem el líquid al foc i hi afegim 50 g de sucre.
  5. Fem un ram aromàtic amb mig canonet d'ametlla i la pell d'una llimona. També podem utilitzar una fulla de llimoner.Ho lliguem amb un cordill.
  6. Afegim al pot de l'ametlla el ram aromàtic i una mica d'essència de flor de taronger.
  7. Quan bulli, apaguem el foc, ho tapem i ho deixem reposar uns 20 minuts.
  8. Passat aquest temps, traiem la canyella i la llimona del pot.
  9. Posem dins un got 20 g de farina d'arròs i dos dits d'aigua freda per a dissoldre-la.
  10. Tornem a posar el pot amb l'ametlla al foc i hi afegim la farina dissolta. Ho remenem fins que ens canviï la textura.
  11. Posem el menjar blanc dins de quatre copes i ho reservem perquè es vagi refredant. Quan estigui a temperatura ambient, ho portarem a la nevera.
  12. Mentre el menjar blanc es refreda, fem unes ametlles caramel·litzades.
  13. Posem 50 g d'ametlla crua i 80 g sucre en una paella i anem remenant sense parar fins que cristal·litzi.
  14. Un cop cristal·litzat, ho aboquem sobre una safata amb paper sulfurat perquè es refredi.
  15. Un cop freda, esmicolem l'ametlla dins un morter.
  16. Afegim canyella en pols a l'ametlla i ho integrem.
  17. Posem a les a copes on ja tenim menjar blanc les ametlles esmicolades amb canyella i hi ratllem una mica de pell de llima per sobre.
Anar al contingut