Mandonguilles a la jardinera fresca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Matís Bar, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Aquesta preparació (amb carn de vedella, de porc i ou) és rica en proteïnes d'alt valor biològic, és a dir, de molt bon aprofitament per a l'organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 400 g de picada mixta de vaca i porc
- 1 peu de porc cuit
- 1 molla de pa grossa
- 50 ml de nata 35%
- 1 ou
- 100 g de farina de blat
- sal i pebre blanc
- 500 ml d'oli d'oliva suau
- Per al sofregit base:
- 6 tomàquets madurs
- 1 ceba de figueres grossa
- 30 ml d'oli d'oliva verge extra
- 30 g de llard
- Sucre, un pols
- 50 ml de vi ranci
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de romaní
- sal
- pebre
- 80 g de caldo de porc
- tirabecs
- pastanagues baby
- creixen, menta i alfàbrega
PREPARACIÓ
Per començar desossem el porc, una mica calent, el premsem dins d'un motlle i ho deixem reposar dins de la nevera fins que s'hagi compactat uns 30 minuts.
Mullem el pa amb la nata, natural, i l'ou batut i tallem el peu ben fi (la terrina de peu) a daus petits.
Barregem en un bol tota la picada de porc i vaca amb la resta dels ingredients; els daus de peu, la molla remullada, l'ou, sal i pebre. Fem boles de la mida d'un sol mos i ho passem per farina.
Les fregim a 180 graus amb oli d'oliva sense que es coguin totalment per dins, i ho reservem en paper absorbent.
Per fer la salsa, comencem pel sofregit: daurem la ceba tallada menuda en una cassola amb l'oli i el llard durant 20/30 minuts. Hi afegim el vi i ho deixem evaporar 10 minuts.
Afegim el tomàquet triturat a foc baix amb la resta dels ingredients del sofregit; sucre, un pols, el vi ranci, 1 fulla de llorer, 1 branca de romaní, sal i pebre. Ho deixem 2 hores. El passem pel colador xinès.
I, per acabar, barregem en una cassola la salsa colada i el brou de porc. Posem les mandonguilles a la salsa, a foc mitjà, uns 8 minuts fins que quedin cuites.
Emplatem amb les herbes i verdures crues o escaldades segons temporada.
Mullem el pa amb la nata, natural, i l'ou batut i tallem el peu ben fi (la terrina de peu) a daus petits.
Barregem en un bol tota la picada de porc i vaca amb la resta dels ingredients; els daus de peu, la molla remullada, l'ou, sal i pebre. Fem boles de la mida d'un sol mos i ho passem per farina.
Les fregim a 180 graus amb oli d'oliva sense que es coguin totalment per dins, i ho reservem en paper absorbent.
Per fer la salsa, comencem pel sofregit: daurem la ceba tallada menuda en una cassola amb l'oli i el llard durant 20/30 minuts. Hi afegim el vi i ho deixem evaporar 10 minuts.
Afegim el tomàquet triturat a foc baix amb la resta dels ingredients del sofregit; sucre, un pols, el vi ranci, 1 fulla de llorer, 1 branca de romaní, sal i pebre. Ho deixem 2 hores. El passem pel colador xinès.
I, per acabar, barregem en una cassola la salsa colada i el brou de porc. Posem les mandonguilles a la salsa, a foc mitjà, uns 8 minuts fins que quedin cuites.
Emplatem amb les herbes i verdures crues o escaldades segons temporada.