Llagostins amb samfaina (ratatouille)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Enric Herce
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Palau lo mirador, Torroella de Montgrí
INGREDIENTS
- 20 llagostins
- 1 albergínia
- 1 carbassó
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot groc
- 1 tomàquet
- 2 grans d'all
- julivert picat
- oli d'oliva
- sal i pebre Per a la salsa pesto:
- 1 got d'oli d'oliva
- 2 grans d'all
- 1 culleradeta de pinyons fregits
- 1 cullerada de formatge de Parma en pols
- fulles d'alfàbrega
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Comenceu aquest plat preparant la ratatouille.
Sofregiu en una paella amb una mica d'oli el pebrot verd, el vermell i el groc tallats a daus petits. En una altra paella daureu-hi, a foc viu, la ceba picada i el carbassó i l'albergínia tallats a daus. Un cop les verdures estiguin cuites, barregeu-les totes i seguiu-les sofregint. En una altra paella daureu-hi l'all laminat i després afegiu-hi el tomàquet (pelat, sense llavors i picat). Deixeu-ho coure a poc a poc. Mentrestant, aprofiteu per fer la salsa pesto. Poseu al pot de la batedora l'alfàbrega, els pinyons, els alls tallats i una cullerada de formatge parmesà. Cobriu-ho amb l'oli d'oliva. Tritureu-ho i passeu-ho pel colador. A continuació, barregeu el sofregit d'all i tomàquet amb les verdures i poseu-ho al foc uns 2 minuts. Salpebreu-ho. Pel que fa als llagostins, salpebreu-los i salteu-los en una paella. Finalment, ja podeu començar a muntar el plat. Repartiu 3 cullerades de ratatouille pel plat i col.loqueu-hi els llagostins al damunt. Amaniu-ho amb l'oli de pesto.
Sofregiu en una paella amb una mica d'oli el pebrot verd, el vermell i el groc tallats a daus petits. En una altra paella daureu-hi, a foc viu, la ceba picada i el carbassó i l'albergínia tallats a daus. Un cop les verdures estiguin cuites, barregeu-les totes i seguiu-les sofregint. En una altra paella daureu-hi l'all laminat i després afegiu-hi el tomàquet (pelat, sense llavors i picat). Deixeu-ho coure a poc a poc. Mentrestant, aprofiteu per fer la salsa pesto. Poseu al pot de la batedora l'alfàbrega, els pinyons, els alls tallats i una cullerada de formatge parmesà. Cobriu-ho amb l'oli d'oliva. Tritureu-ho i passeu-ho pel colador. A continuació, barregeu el sofregit d'all i tomàquet amb les verdures i poseu-ho al foc uns 2 minuts. Salpebreu-ho. Pel que fa als llagostins, salpebreu-los i salteu-los en una paella. Finalment, ja podeu començar a muntar el plat. Repartiu 3 cullerades de ratatouille pel plat i col.loqueu-hi els llagostins al damunt. Amaniu-ho amb l'oli de pesto.