Kadaif (Pastís de fideus i nous) - Albània
- Programa: Karakia
- Cuina: Valbona Gunga "Bona", Barcelona
INGREDIENTS
- fideus de cabell d'àngel
- mantega
- nous
- sucre
- aigua
- suc de llimona (opcional)
PREPARACIÓ
Trinxeu les nous. Barregeu-les amb els fideus de cabell d'àngel i escampeu-ho en una safata per anar al forn amb uns quants bocins de mantega.
Enforneu-ho durant uns 10-15 minuts, fins que vegeu que els fideus s'hagin torrat.
Poseu un cassó al foc amb aigua abundant i desfeu-hi unes quantes cullerades de sucre (al vostre gust de dolçor). Si us agrada, podeu afegir-hi unes quantes gotes de suc de llimona.
Poseu la barreja de fideus i nous en el recipient que donarà forma al pastís.
Quan l'aigua sigui ben calenta -però que no arribi a bullir- aboqueu-la a poc a poc sobre els fideus amb nous.
Tapeu el recipient i deixeu-ho reposar tota una nit. Si el dia abans no heu previst fer aquest pastís, podeu deixar-ho reposar 1 o 2 hores i prou (tot i que el resultat quant a consistència pot variat sensiblement).
Serviu aquest pastís tallat a racions petites perquè és força dolç i atipa molt.
Enforneu-ho durant uns 10-15 minuts, fins que vegeu que els fideus s'hagin torrat.
Poseu un cassó al foc amb aigua abundant i desfeu-hi unes quantes cullerades de sucre (al vostre gust de dolçor). Si us agrada, podeu afegir-hi unes quantes gotes de suc de llimona.
Poseu la barreja de fideus i nous en el recipient que donarà forma al pastís.
Quan l'aigua sigui ben calenta -però que no arribi a bullir- aboqueu-la a poc a poc sobre els fideus amb nous.
Tapeu el recipient i deixeu-ho reposar tota una nit. Si el dia abans no heu previst fer aquest pastís, podeu deixar-ho reposar 1 o 2 hores i prou (tot i que el resultat quant a consistència pot variat sensiblement).
Serviu aquest pastís tallat a racions petites perquè és força dolç i atipa molt.