Harira (Sopa) - Algèria
- Programa: Karakia
- Cuina: Ghani Samri, Badalona
INGREDIENTS
- costelles de xai
- pastanagues
- cigrons
- patates
- tomàquets
- cebes
- api
- farina
- aigua
- oli d'oliva
- suc de llimona
- coriandre fresc
- espècies
- sal
PREPARACIÓ
Poseu un raig d'oli a l'olla de pressió i enrossiu-hi les costelles sense salar-les abans, ja que això faria que s'enganxessin a l'olla.
Menstrestant, peleu i trossegeu les patates, les pastanagues i la ceba. Feu un farcellet amb unes quantes fulles de coriandre fresc; d'aquesta manera us serà més fàcil treure'l de l'olla després.
Quan les costelles siguin daurades, afegiu aigua a l'olla i aboqueu-hi els cigrons i la resta de les verdures. Salpebreu-ho i condimenteu-ho amb el farcellet de coriandre fresc i un polsim de les espècies que us vinguin de gust. Tanqueu l'olla de pressió i deixeu que cogui uns 10 o 12 minuts, comptant a partir que arrenqui el bull.
Passat aquest temps, ho traieu tot de l'olla, excepte la carn i els cigrons. Tritureu les verdures cuites amb una mica de farina, el suc de llimona i més aigua.
Després torneu-ho a incorporar a l'olla. Deixeu que continuï fent xup-xup una estona més i, al final, afegiu-hi una mica de coriandre fresc trinxat.
Serviu aquesta sopa ben calenta.
Menstrestant, peleu i trossegeu les patates, les pastanagues i la ceba. Feu un farcellet amb unes quantes fulles de coriandre fresc; d'aquesta manera us serà més fàcil treure'l de l'olla després.
Quan les costelles siguin daurades, afegiu aigua a l'olla i aboqueu-hi els cigrons i la resta de les verdures. Salpebreu-ho i condimenteu-ho amb el farcellet de coriandre fresc i un polsim de les espècies que us vinguin de gust. Tanqueu l'olla de pressió i deixeu que cogui uns 10 o 12 minuts, comptant a partir que arrenqui el bull.
Passat aquest temps, ho traieu tot de l'olla, excepte la carn i els cigrons. Tritureu les verdures cuites amb una mica de farina, el suc de llimona i més aigua.
Després torneu-ho a incorporar a l'olla. Deixeu que continuï fent xup-xup una estona més i, al final, afegiu-hi una mica de coriandre fresc trinxat.
Serviu aquesta sopa ben calenta.