Frijoles negros (Fesols negres) - Cuba
- Programa: Karakia
- Cuina: Lilian Díaz (restaurant Habana Vieja), Barcelona
INGREDIENTS
- 1 mesura de frijoles negros
- 3 mesures d'aigua
- ceba
- pebrot verd
- alls
- pebrots de cachucha en conserva
PREPARACIÓ
Deixeu els frijoles negros en remull amb aigua freda durant la nit.
En una cassola, cobriu els fesols amb aigua i feu-los coure, a foc suau, durant una hora o una hora i mitja (comptant-la a partir que els fesols arrenquin el bull). El temps dependrà de la consistència dels fesols.
Feu un sofregit amb la ceba, l'all i el pebrot verd. Un cop estigui llest, tritureu-lo; d'aquesta manera no trobareu els trossets de les verdures enmig dels fesols i, en canvi, podreu notar-ne plenament el sabor. A mitja cocció dels fesols, incorporeu aquest sofregit trinxat a la cassola.
Deixeu acabar de coure els fesols i, al final, afegiu-hi els pebrots de cachucha.
Només us resta aixafar uns quants fesols per tal d'espessir una mica la salsa i ja els podreu servir.
En una cassola, cobriu els fesols amb aigua i feu-los coure, a foc suau, durant una hora o una hora i mitja (comptant-la a partir que els fesols arrenquin el bull). El temps dependrà de la consistència dels fesols.
Feu un sofregit amb la ceba, l'all i el pebrot verd. Un cop estigui llest, tritureu-lo; d'aquesta manera no trobareu els trossets de les verdures enmig dels fesols i, en canvi, podreu notar-ne plenament el sabor. A mitja cocció dels fesols, incorporeu aquest sofregit trinxat a la cassola.
Deixeu acabar de coure els fesols i, al final, afegiu-hi els pebrots de cachucha.
Només us resta aixafar uns quants fesols per tal d'espessir una mica la salsa i ja els podreu servir.