Fricandó de seitan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Lorente
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g seitan d'espelta
- 1 safata de xiitakes
- 1 safata de rossinyols
- 1 c/s de concentrat de tomàquet
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 1/2 got vi blanc
- 2 c/s de salsa de soja
- 250 g farina de blat
- 1 got de caldo vegetal
- 2 gots d'aigua
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- cebollí fresc
- Per a la picada:
- 22 g d'avellanes torrades sense sal
- julivert
- 20 g pa fregit
PREPARACIÓ
Per començar, talleu el seitan a rodanxes, arrebosseu-lo amb la farina i fregiu-lo en una paella amb una mica d'oli ben calent.
A continuació, piqueu la ceba i l'all finament i sofregiu-los en una cassola amb una mica d'oli a foc suau durant 10 minuts. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el caldo vegetal, remeneu-ho bé, poseu-hi també una cullerada de concentrat de tomàquet, la salsa de soja i la farina de blat, remeneu-ho bé fins que us quedi una salsa homogènia i deixeu-ho coure una mica.
Tot seguit, netegeu els bolets, talleu-los a trossos, afegiu-los a la cassola del sofregit juntament amb el vi blanc, cobriu-ho tot amb aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc baix durant 20 minuts. Tot seguit, poseu-hi el seitan i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Mentrestant, feu una picada amb les avellanes, el pa fregit i el julivert, afegiu-la a la cassola, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre i deixeu-ho coure durant 5 minuts més.
I ja per acabar, serviu el fricandó amb la mateixa cassola i espolseu-hi una mica de cebollí picat per sobre.
A continuació, piqueu la ceba i l'all finament i sofregiu-los en una cassola amb una mica d'oli a foc suau durant 10 minuts. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el caldo vegetal, remeneu-ho bé, poseu-hi també una cullerada de concentrat de tomàquet, la salsa de soja i la farina de blat, remeneu-ho bé fins que us quedi una salsa homogènia i deixeu-ho coure una mica.
Tot seguit, netegeu els bolets, talleu-los a trossos, afegiu-los a la cassola del sofregit juntament amb el vi blanc, cobriu-ho tot amb aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc baix durant 20 minuts. Tot seguit, poseu-hi el seitan i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Mentrestant, feu una picada amb les avellanes, el pa fregit i el julivert, afegiu-la a la cassola, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre i deixeu-ho coure durant 5 minuts més.
I ja per acabar, serviu el fricandó amb la mateixa cassola i espolseu-hi una mica de cebollí picat per sobre.