Espatlla de cabrit lacada
INGREDIENTS
2 espatlles de cabrit
30 g de mel milflors
15 g de sal fina
1 taronja
1 llimona
1 cabeça d'alls
Branca de romaní
Canonet de canyella
Vinagre de xerès
Oli OVE
Pebre negre
Per al brou:
500 g de garretes de xai
500 ml d'aigua mineral
1 pastanaga
Mig porro
1 gra d'all
Brandi
PREPARACIÓ
- Torrem al forn 15 minuts a 220º una pastanaga a la bresa, mig porro a la bresa, 500 g de garretes de xai i un raig d'oli. Ho posem tot a dins d'una olla de pressió amb un raig de brandi i, quan l'alcohol se n'hagi evaporat, hi afegim un gra d'all i 500 ml d'aigua. Ho tapem i, quan xiuli, ho coem 20 minuts. Després ho deixem reposar deu minuts més. Per últim, ho colem un cop reposat.
- Fem un bany de sal a dues espatlles de cabrit. Les tenim durant una hora a la nevera amb una dissolució de 15 g de sal per litre d'aigua. Després les eixugarem, les posem en una safata per anar al forn i les pebrem.
- Tallem per la meitat una cabeça d'alls i l'afegim a la safata juntament amb un canonet de canyella i una branca de romaní.
- Hi afegim 500 ml de brou ja colat i ho enfornem 90 minuts a 160º. Quan hagin passat 45 minuts, girem les espatlles. Un cop passat aquest temps, posem el suc de la cocció en un recipient.
- Pelem unes quantes làmines de pela de taronja. En repelem les parts blanques. La tallem a juliana molt fina i la posem en un pot amb aigua. Hi encenem el foc i, quan hi arrenqui el bull, ho colem amb un colador. Descartem l'aigua del blanquejat.
- En un pot, hi posem el suc de cocció de les espatlletes, el suc d'una taronja que espremem i colem, i el suc d'una llimona que espremem i colem.
- També hi posem 30 g de mel milflors. Hi afegim un raig de vinagre de xerès. Ho coem deu minuts tot junt fins que n'obtinguem una textura de glaça.
- Pintem les espatlletes amb la glaça. Ho fiquem al forn deu minuts a 200º. Quan hagin passat cinc minuts, tornem a pintar les espatlles.
- Un cop cuites, les tornem a lacar amb la resta de la glaça. Ho emplatem.