Espatlla de cabrit lacada

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El cabrit, a diferència del xai, té el greix més concentrat a les vísceres i sota la pell, així que la carn que consumim és més magra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 espatlles de cabrit  

    30 g de mel milflors  

    15 g de sal fina 

    1 taronja 

    1 llimona 

    1 cabeça d'alls 

    Branca de romaní 

    Canonet de canyella 

    Vinagre de xerès  

    Oli OVE  

    Pebre negre 

    Per al brou: 

    500 g de garretes de xai  

    500 ml d'aigua mineral 

    1 pastanaga  

    Mig porro  

    1 gra d'all  

    Brandi 

PREPARACIÓ

  1. Torrem al forn 15 minuts a 220º una pastanaga a la bresa, mig porro a la bresa, 500 g de garretes de xai i un raig d'oli. Ho posem tot a dins d'una olla de pressió amb un raig de brandi i, quan l'alcohol se n'hagi evaporat, hi afegim un gra d'all i 500 ml d'aigua. Ho tapem i, quan xiuli, ho coem 20 minuts. Després ho deixem reposar deu minuts més. Per últim, ho colem un cop reposat. 
  2. Fem un bany de sal a dues espatlles de cabrit. Les tenim durant una hora a la nevera amb una dissolució de 15 g de sal per litre d'aigua. Després les eixugarem, les posem en una safata per anar al forn i les pebrem. 
  3. Tallem per la meitat una cabeça d'alls i l'afegim a la safata juntament amb un canonet de canyella i una branca de romaní.  
  4. Hi afegim 500 ml de brou ja colat i ho enfornem 90 minuts a 160º. Quan hagin passat 45 minuts, girem les espatlles. Un cop passat aquest temps, posem el suc de la cocció en un recipient. 
  5. Pelem unes quantes làmines de pela de taronja. En repelem les parts blanques. La tallem a juliana molt fina i la posem en un pot amb aigua. Hi encenem el foc i, quan hi arrenqui el bull, ho colem amb un colador. Descartem l'aigua del blanquejat. 
  6. En un pot, hi posem el suc de cocció de les espatlletes, el suc d'una taronja que espremem i colem, i el suc d'una llimona que espremem i colem.  
  7. També hi posem 30 g de mel milflors. Hi afegim un raig de vinagre de xerès. Ho coem deu minuts tot junt fins que n'obtinguem una textura de glaça. 
  8. Pintem les espatlletes amb la glaça. Ho fiquem al forn deu minuts a 200º. Quan hagin passat cinc minuts, tornem a pintar les espatlles. 
  9. Un cop cuites, les tornem a lacar amb la resta de la glaça. Ho emplatem. 
Anar al contingut