Champ (Puré de patates) - Derry, Irlanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Ella King, Barcelona
INGREDIENTS
- patates
- ceba tendra
- mantega
- llet
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Peleu les patates i talleu-les a trossos grossos.
Poseu força aigua en una cassola de vores altes. Una mica abans que arrenqui el bull, aboqueu-hi les patates i deixeu que es coguin, amb la cassola tapada.
Un cop cuites, escorreu-les i aixafeu-les amb una forquilla per fer-ne un puré, tot dins la mateixa cassola on s'han cuit.
A mig aixafar-les, afegiu al puré un bon tros de mantega i un raig de llet. Saleu-ho al vostre gust i, si veieu que queda massa espès, afegiu-hi una mica més de llet.
Peleu i talleu la ceba tendra a trossos més aviats petits i afegiu-los al puré.
Nota:
Aquesta preparació se solia fer per aprofitar les patates velles que hi havia al rebost.
Poseu força aigua en una cassola de vores altes. Una mica abans que arrenqui el bull, aboqueu-hi les patates i deixeu que es coguin, amb la cassola tapada.
Un cop cuites, escorreu-les i aixafeu-les amb una forquilla per fer-ne un puré, tot dins la mateixa cassola on s'han cuit.
A mig aixafar-les, afegiu al puré un bon tros de mantega i un raig de llet. Saleu-ho al vostre gust i, si veieu que queda massa espès, afegiu-hi una mica més de llet.
Peleu i talleu la ceba tendra a trossos més aviats petits i afegiu-los al puré.
Nota:
Aquesta preparació se solia fer per aprofitar les patates velles que hi havia al rebost.