Carpaccio de carbassó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El carbassó és dels vegetals que ens aporta menys energia. És molt lleuger, ric en aigua i fibra, i aporta una gran quantitat de potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 carbassons petits 
  • 1 manat de menta fresca 
  • 1 cabeça d'alls  
  • 100 g nous
  • Farigola llimonera 
  • Bitxo fresc  
  • Sal gris  
  • Pebre negre
  • Romaní 
  • Gingebre 
  • Oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un oli aromàtic pelant una cabeça d'alls.  
  2.  Posem un pot al foc i hi tirem 150 ml d'oli d'oliva, la cabeça pelada, un branquilló de romaní i un branquilló de farigola. 
  3. Ho confitem a foc mínim 1 hora i ho deixem reposar fins que estigui fred. 
  4. Passat aquest temps, descartem les herbes de l'oli i reservem els alls confitats. A més, colem l'oli fred i confitat al  got batedor. 
  5. A més de l'oli, afefim 100 g de nous, l'all confitat, una mica de sal grisa fina i pebre. Ho emulsionem amb la batedora i ho posem al biberó.  
  6. Posem una mica d'aigua a escalfar. Quan arrenqui el bull, hi tirem tres branquillons de menta fresca.  
  7. Passats no més de 30 segons, posem la menta dins un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Eixuguem la menta amb un drap. 
  8. Posem la menta dins un got batedor net.  
  9. Ratllem un dit de gingebre al batedor i hi afegim 100 ml oli OVE. Ho turbinem.  
  10. Passem l'oli de menta per un drap de cotó per colar-lo molt bé. Reservem l'oli en un altre biberó.  
  11. Laminem amb un pelador 3 carbassons petits nets. 
  12. Buidem les llavors d'un bitxo fresc net. El tallem a rodelles.  
  13. Servim el carbassó, amb uns punts de l'emulsió d'all i nous, unes llesques de bitxo, una mica d'oli de menta i gingebre, pebre, sal grisa fina i una mica de farigola llimonera. 

   

Anar al contingut