Carpaccio de carbassó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El carbassó és dels vegetals que ens aporta menys energia. És molt lleuger, ric en aigua i fibra, i aporta una gran quantitat de potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 3 carbassons petits
- 1 manat de menta fresca
- 1 cabeça d'alls
- 100 g nous
- Farigola llimonera
- Bitxo fresc
- Sal gris
- Pebre negre
- Romaní
- Gingebre
-
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem fent un oli aromàtic pelant una cabeça d'alls.
- Posem un pot al foc i hi tirem 150 ml d'oli d'oliva, la cabeça pelada, un branquilló de romaní i un branquilló de farigola.
- Ho confitem a foc mínim 1 hora i ho deixem reposar fins que estigui fred.
- Passat aquest temps, descartem les herbes de l'oli i reservem els alls confitats. A més, colem l'oli fred i confitat al got batedor.
- A més de l'oli, afefim 100 g de nous, l'all confitat, una mica de sal grisa fina i pebre. Ho emulsionem amb la batedora i ho posem al biberó.
- Posem una mica d'aigua a escalfar. Quan arrenqui el bull, hi tirem tres branquillons de menta fresca.
- Passats no més de 30 segons, posem la menta dins un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Eixuguem la menta amb un drap.
- Posem la menta dins un got batedor net.
- Ratllem un dit de gingebre al batedor i hi afegim 100 ml oli OVE. Ho turbinem.
- Passem l'oli de menta per un drap de cotó per colar-lo molt bé. Reservem l'oli en un altre biberó.
- Laminem amb un pelador 3 carbassons petits nets.
- Buidem les llavors d'un bitxo fresc net. El tallem a rodelles.
- Servim el carbassó, amb uns punts de l'emulsió d'all i nous, unes llesques de bitxo, una mica d'oli de menta i gingebre, pebre, sal grisa fina i una mica de farigola llimonera.