Carbassons plens
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 4 carbassons mitjans i amples
- 200 g de bacallà remullat
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- 25 g d'ametlles torrades
- 2 pebrots del piquillo
- 40 g de formatge ratllat parmesà
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- Sal
- Pebre mòlt
PREPARACIÓ
Preparació:
1. S'escapcen els carbassons i es tallen a rodanxes d'uns 6 cm de gruix.
2. S'esmicola es bacallà.
3. Es pelen la ceba i els alls i es piquen.
4. Es pelen les ametlles.
Elaboració:
1. Els carbassons es posen a coure en aigua bullent i salada, es deixen coure 5 minuts i s'escorren. Una vegada freds, amb l'ajuda d'una cullera de postres es treu part de la polpa de dintre: s'ha de procurar que quedin com uns tubs pràcticament buits de dintre.
2. En un cassó es posen a coure la ceba i els alls amb l'oli, molt lentament. Quan es comencen a daurar, s'hi afegeix el bacallà i es deixa coure uns 5 minuts. Es tritura la preparació cuita amb les ametlles, els pebrots i la meitat de la polpa treta dels carbassons. Si el farcit queda espès, s'hi pot afegir una mica de llet o crema de llet.
3. Es farceixen els carbassons procurant que quedin ben plens. S'hi espolsa el formatge ratllat i es posen a gratinar al forn.
Comentaris:
· Es poden tenir preparats, deixant la part de gratinar per abans de menjar.
· Es poden servir en una plàtera plana o en plats individuals acompanyats de salsa a la crema d'alls.
· És aconsellable de servir-los calents.
1. S'escapcen els carbassons i es tallen a rodanxes d'uns 6 cm de gruix.
2. S'esmicola es bacallà.
3. Es pelen la ceba i els alls i es piquen.
4. Es pelen les ametlles.
Elaboració:
1. Els carbassons es posen a coure en aigua bullent i salada, es deixen coure 5 minuts i s'escorren. Una vegada freds, amb l'ajuda d'una cullera de postres es treu part de la polpa de dintre: s'ha de procurar que quedin com uns tubs pràcticament buits de dintre.
2. En un cassó es posen a coure la ceba i els alls amb l'oli, molt lentament. Quan es comencen a daurar, s'hi afegeix el bacallà i es deixa coure uns 5 minuts. Es tritura la preparació cuita amb les ametlles, els pebrots i la meitat de la polpa treta dels carbassons. Si el farcit queda espès, s'hi pot afegir una mica de llet o crema de llet.
3. Es farceixen els carbassons procurant que quedin ben plens. S'hi espolsa el formatge ratllat i es posen a gratinar al forn.
Comentaris:
· Es poden tenir preparats, deixant la part de gratinar per abans de menjar.
· Es poden servir en una plàtera plana o en plats individuals acompanyats de salsa a la crema d'alls.
· És aconsellable de servir-los calents.