Brun sovs (Salsa marró) - Vendsyssel, Dinamarca
- Programa: Karakia
- Cuina: Søren Ravn, Barcelona
INGREDIENTS
- el suc de la cocció de rostir llom
- mantega
- 5-6 cullerades de farina
- una mica d'aigua (millor si en teniu de bullir patates)
- colorant alimentari marró
PREPARACIÓ
En un cassó, poseu-hi una nou de mantega, una part del suc de la cocció del rostit de llom i la farina. Remeneu-ho perquè la farina es cogui una mica.
Afegiu-hi l'aigua de cocció de les patates, que ompli un parell de dits els cassó. Remeneu-ho sense parar perquè es desfacin els grumolls que s'hi hagin fet. Si no heu bullit patates, poseu-hi aigua.
En pocs minuts, quan vegeu que la consistència de la salsa és prou cremosa, afegiu-hi un rajolí de colorant alimentari marró, que és el que dóna nom a la salsa.
La preparació d'aquesta salsa és força similar a la d'una beixamel.
Afegiu-hi l'aigua de cocció de les patates, que ompli un parell de dits els cassó. Remeneu-ho sense parar perquè es desfacin els grumolls que s'hi hagin fet. Si no heu bullit patates, poseu-hi aigua.
En pocs minuts, quan vegeu que la consistència de la salsa és prou cremosa, afegiu-hi un rajolí de colorant alimentari marró, que és el que dóna nom a la salsa.
La preparació d'aquesta salsa és força similar a la d'una beixamel.