PREMI DE BIOÈTICA

El programa "Gen ètica" de TV3, premiat per la Fundació Víctor Grífols i Lucas

Dirigit per Víctor Clariana i Xavier Duran, aquest programa especial ha guanyat el premi de bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas.

El programa "Gen ètica" de TV3 emès el 2 d'octubre de 2003 ha guanyat el premi a l'obra periodística sobre bioètica de la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Aquest premi té l'objectiu de potenciar la difusió de la bioètica en els mitjans de comunicació i està dotat amb 3.000 euros. "Gen ètica" és un programa que analitza des del vessant científic, legal i ètic com el descobriment de l'estructura de l'ADN repercuteix en la millora de la salut i les conseqüències que pot tenir disposar d'un estudi genètic de l'individu.

Els membres de l'equip de "Gen ètica" són: Víctor Clariana i Xavier Duran (direcció); Ramon Millà (realització); Lluís Caelles (presentació); Montse Pérez i Edgar Ger (producció); Berta Solanas, Esther Miró i Antoni d'Armengol (redacció); David Camps, Carlos Diaz, Juan Antonio Martínez Lozano i Pol Turrents (càmeres); Josu Martínez (muntatge); Jaume Arimont i Enric Casanovas (postproducció d'àudio); Albert Carlota (muntatge musical); Lluís Bernabé (grafisme) i Frederic Córdoba (grafisme 3D).

El premi d'investigació bioètica, dotat amb 6.000 euros, s'ha concedit a Pablo de Lora per l'assaig "Justicia para los animales. La ética más allá de la humanidad", publicat per Alianza Editorial l'any 2003. Quant a les beques que concedeix la Fundació, de 3.900 euros cadascuna, per promoure la investigació sobre bioètica per mitjà del desenvolupament de nous projectes, els guanyadors són: Tomeu Adrover, José Luis Luján, Gemma Revuelta i David de Semir per "Cèl·lules mare, la petjada mediàtica. La comunicació social i la generació de debat sobre les cèl·lules troncals de la premsa espanyola"; Lidia Casanueva, Pedro Ruiz, Juan Ignacio Sánchez i José Carlos Mingote per "Impacto de un programa de mejora en la atención a los niños y sus familias en el proceso de morir en una Unidad de Cuidados Intensivos Pediátricos" i Jordi Vallverdú per "e-Biotecnología: simbiosis de valores".
Anar al contingut