Dilluns, 22 d'abril, a les 21.55

TV3 estrena "Cançó per a tu", una història d'amor, d'amistat, de nova cançó i de reivindicacions polítiques i socials

El 22 d'abril, a les 21.55, TV3 estrena "Cançó per a tu", una història d'amor, d'amistat, de nova cançó i de reivindicacions polítiques i socials, produïda per TV3 i Galápagos Media, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Compacto. Ambientada a la Barcelona del 1965, la dirigeix Oriol Ferrer, que ja va dirigir una gran producció com "Descalç sobre la terra vermella", amb guió de Marta Grau i protagonitzada per Candela Serrat, Nao Albet i Félix Herzog.

"Cançó per a tu" és una història d'amor, un triangle d'amor entre tres joves estudiants a la Universitat de Barcelona dels anys 60. Una època en ple franquisme, en dictadura, on es desperten les ganes de viure, de llibertat, de revolta, la necessitat de reclamar llibertats perdudes... Enmig de tot aquest guirigall ple d'emocions, aquesta ficció se centra en tres personatges. Un és l'Ignasi (Félix Herzog), el més sindicalista, el més lluitador, el més aferrat a la terra... L'altre és el David (Nao Albet), un noi de bona família de Barcelona que representa la burgesia catalana
d'aquells temps. És el personatge ideòleg, el cervell amagat. I la punta de llança és el personatge de la Candela Serrat, la Laia, una cantautora que viu a Barcelona en una residència. Ella, per la seva fortalesa, les ganes de tirar endavant i per la dificultat que tenien les dones per estudiar i per expressar-se lliurement, s'acaba convertint en el focus d'atenció d'aquests dos amics.

Per tant, és un triangle d'amor en anys convulsos. Comença amb la Caputxinada i quan es va formar el Sindicat Democràtic d'Estudiants. Es viatja per la Nova Cançó, la Cova del Drac, l'alta burgesia de Barcelona que es movia pel Boccaccio, la Gauche Divine amb els fotògrafs, escriptors i pintors que hi havia per aquell entorn i continua el viatge amb ells fins als anys 70, amb els últims dies del franquisme, molt dur encara, i les darreres sentències de mort. I aquests personatges, ja més adults, es posicionen políticament per denunciar aquests fets.

Una història original que està pensada com un homenatge a tota una generació. La generació dels que van viure aquells temps, amb aquells vinils de Serrat, de Lluís Llach, de la Nova Cançó. És un homenatge a tota aquella gent que va creure en uns ideals en un moment de lluita tan important.

"Cançó per a tu" és el títol d'aquest telefilm i també el del tema central de la seva banda sonora. Un cançó original escrita per Ivette Nadal i que actua com a fil conductor del que va passant en la ficció. Al llarg de la història s'escriu una cançó d'amor. L'escriu la Laia, el personatge de Candela Serrat dirigida a un o a l'altre o a tots dos nois. Un tema que es comença a escriure als anys 60 a l'habitació de la residència on viu la
Laia mentre estudia, i que s'acaba d'escriure als 70 en un cap de setmana llarg en una casa a la platja.

"Cançó per a tu" s'ha rodat fonamentalment a Barcelona. També a Reus, concretament al Teatre Fortuny, es va convertir en un focus important en convertir-se en l'espai del concert final de la Laia. També ha estat important poder gravar en escenaris reals, com a les galeries de la Model, o de poder reproduir la Caputxinada al mateix monestir dels Caputxins de Sarrià on va passar tot i, fins i tot, parlar amb testimonis que van poder
explicar com ho van viure en primer persona.

Sinopsis

Barcelona 1965. La Laia (Candela Serrat) estudia Dret a la Universitat de Barcelona. Treballa pels matins a la Biblioteca de la Universitat per a pagar-se els estudis i compon cançons al seu temps lliure. La Laia acaba de començar a sortir amb l'Ignasi (Félix Herzog), estudiant de matins compromès amb la lluita clandestina contra el franquisme.

El problema de Laia és que no suporta el millor amic de l'Ignasi, el David (Nao Albet), un nen superficial de casa bona. Però el David no és qui sembla.

Nova cançó. Caputxinada. Assemblea de Catalunya. Manifestacions de Febrer del 76.

Equip Tècnic

Director: Oriol Ferrer.
Productor: Pau Calpe Rufat
Productors executius TV3: Oriol Sala-Patau i Cruz Rodríguez
Argument: Pau Calpe Rufat
Guió: Marta Grau
Fotografia: David Omedes
Art: Anna Pujol
Vestuari: Elena Ballester
Maquillatge i perruqueria: Laura Bruy
So: Licio Marcos de Oliveira
Càsting: Irene Roqué
Muntatge: Regino Hernández
Música: David Cervera

"Cançó per a tu" és un tema d'Ivette Nadal.

Anar al contingut