Tresserras es mostra "esperançat" per frenar el tancament de les emissions de TV3

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manel Tresserras, diu que "no és raonable" que l'acord amb la Generalitat Valenciana incorpori un llibre d'estil per a cap emissora

En declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, s’ha mostra “esperançat” per frenar el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià i diu que les negociacions van per bon camí. “No en puc tenir la garantia, en tinc la voluntat, però em sembla que hi ha marge i hi ha possibilitat”, ha afirmat el conseller, que creu que si les negociacions es porten amb “cordialitat no s’hauria d’arribar al tancament”.
Tresserras té previst reunir-se amb el conseller valencià de Relacions Institucionals i Comunicació, Vicente Rambla, després de Setmana Santa per avançar en les negociacions. De cara a la trobada, el titular de Mitjans de Comunicació considera que és “raonable” que cap de les parts faci una “exhibició de força”. I així, intentarà evitar que el dia 25, en plenes converses, es tanqui el primer repetidor de TV3 al País Valencià.
El conseller també ha explicat que el conseller valencià de Relacions Institucionals i Comunicació, Vicente Rambla, li ha enviat una carta amb tres punts a tenir en compte: el de la reciprocitat, el del respecte escrupulós a l’Estatut valencià i el de demanar la implicació del ministeri d’Indústria perquè habiliti unes freqüències que donin solidesa a l’acord a què es pugui arribar. Joan Manuel Tresserras qualifica el primer punt de “substancial i fonamental” i per aquest motiu ha anunciat que la Generalitat l’accepta. Respecte al segon punt, que també fa referència al fet que TV3 deixi de fer servir el terme Països Catalans per parlar de Comunitat Valenciana, Tresserras assegura que l’executiu català no té “cap intenció” de transgredir el text estatutari de València, i afegeix que no creu que “un conveni entre els govern valencià i el català hagi de contenir un llibre d’estil per a cap emissora”. “Des de Catalunya no tenim la pretensió que Canal 9 hagi de canviar el seu llenguatge habitual per veure’s a Catalunya i, per tant, tampoc em semblaria raonable que el govern valencià pretengués condicionar TV3 o qualsevol de les seves emissores”(*), ha puntualitzat en aquest punt, convençut que no creu que aquest element pugui ser “substancial” a la negociació.    
El responsable de Cultura i Mitjans de Comunicació sosté que en tot aquest afer està sobre la taula la llibertat d’expressió, la pluralitat de l’oferta televisiva als territoris de parla catalana, la cooperació interterritorial i el mercat audiovisual.
Anar al contingut