Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, a Esport3, Catràdio i la plataforma 3Cat

La Final a 4 de la Champions d'handbol, a Esport3 i la plataforma 3cat

Aquest cap de setmana es disputa a Colònia la quinzena edició de la Final4 de la Champions d'handbol amb la participació del Barça. Els blaugrana han guanyat en 11 oportunitats el màxim títol continental d'aquest esport.

A la històrica ciutat alemanya se citen els últims tres campions de la competició: Barça, Kiel i Magdeburg, que sumen 19 títols entre tots tres. I el quadre el completarà l'Aalborg Handbold danès, subcampió el 2021.

El rival dissabte del Barça en una de les semifinals serè el THW Kiel alemany que tindrà majoria a les graderies de Lanxess Arena de Colònia, amb cabuda per gairebé 20.000 La primera de les semifinals tindrà com a protagonistes el SC Magdeburg, vigent campió, i l'Aalborg Handbold.

Com ja és habitual, Esport3 fa un gran desplegament per la gran cita de Colònia. Dissabte, a les 15.00 oferirà la primera de les semifinals i a les 18.00, el gran clàssic Barça-Kiel. El diumenge a les 15.00 es jugarà el partit pel tercer i quart lloc i a les 18.00, la gran final.

Els comentaris del partit seran de Joan R. Vallvé amb l'anàlisi tècnica de l'excapità blaugrana Víctor Tomàs. A peu de pista, Mireia Vicente explicarà tot el què passi abans, durant i després del partit.

El Nàstic de Tarragona busca la final del play off d'ascens a 2a Divisió, a Esport3

Al Nou Estadi Costa Daurada de Tarragona, l'equip grana disputa el partit de tornada d'aquesta eliminatòria contra l'AD Ceuta. En el d'anada, jugat a la ciutat nord-africana, hi va haver empat a 2 gols.

El Nàstic fa cinc anys que no juga a la 2a Divisió, i s'espera que el Nou Estadi presenti un ple absolut per ajudar a l'equip a fer el primer pas del camí cap a l'ascens. Si el supera, haurà de jugar una segona eliminatòria contra el guanyador de l'altra semifinal, Màlaga-Celta B.

El partit començarà a les 19.45, i es podrà seguir en directe per Esport3, amb Enric Vilalta López, Alberto Manga a l'anàlisi tècnica i Josep Coch a peu de gespa.

El somni del Barça Atlètic, a Esport3

El Barça Atlètic està molt a prop de poder disputar la final per l'ascens a la segona divisió. L'equip que entrena Rafa Márquez juga demà, a les 19.30 la tornada de les semifinals del play off contra l'Eivissa. A l'anada, els gols de Pau Víctor i Marc Guiu van suposar un valuós triomf per 1 a 2 i aquest cap de setmana el filial barcelonista vol rematar la feina a l'estadi Johan Cruyff.  Els balears arriben amb la intenció de no posar-ho gens fàcil als blaugranes i volen fer valer la seva experiència per remuntar l'eliminatòria.

Els comentaris seran de Francesc Latorre i l'anàlisi tècnica de Jofre Mateu.

El clàssic Barça-Reus de l'OK Lliga, a Esport3 i la plataforma 3Cat

Avui, divendres, a les 20.20 i diumenge, a les 12.20, Esport3 i la plataforma 3Cat emetrà el tercer i quart partit respectivament, de les semifinals de la Parlem OK Lliga, empatades a 1 i que es disputen al millor de cinc partits.

Aquest divendres, el Barça recupera el factor Palau, on ja es va imposar per 6 a 3 en el primer partit de la sèrie, gràcies a la seva contundència ofensiva. En el segon duel, el Reus va superar els blaugranes per 4 a 3, després d'un partit ajustat i on van oferir un gran nivell defensiu. Tots dos equips estan obligats a sumar dues victòries seguides per classificar-se per a la final. Si no, es veuran abocats al cinquè i definitiu partit, que es jugaria dimarts vinent al Palau Blaugrana.

Els comentaris seran de Joan Ferran i l'anàlisi tècnica, de l'exseleccionador suïs femení Marc Oller.

El Palau i el Fraga comencen la lluita pel títol, a Esport3

Aquest dissabte a les 12.55 en directe per Esport3 comença la final del play off pel títol entre Generali HC Palau de Plegamans i CP Esneca Fraga al millor de tres partits

Les de Jordi Capdevila arriben per primera vegada a la seva curta història a la final del play off en el seu segon any a la màxima competició estatal i amb només tres anys des de la seva creació. Tot i la joventut del club aquesta temporada s'ha proclamat campió de la Lliga Europea, guanyant a la tanda de penals al Vila-sana. El Palau arriba a la seva tercera final aquest curs després de la Copa Intercontinental i la Copa de la Reina, i també amb un títol, el de la Copa. Fraga i Palau s'han enfrontat tres vegades aquesta temporada, dues a la Lliga i l'altra a les semifinals de la Copa de la Reina. En Lliga, a la pista del Fraga el duel es va resoldre amb empat a 1 i al Maria Víctor amb victòria local per 4 a 1 i a la Copa de la Reina, a Vilafranca, el Palau va guanyar 2 a 1 classificant-se així per la final. Els precedents són favorables al Palau ja que el Fraga no ha aconseguit guanyar les d'Iván Sanz aquest curs, ara però hi ha en joc el primer partit de la final i els dos equips hi arriben després de deixar enrere al defensor del títol, Telecable, i a un Vila-sana que ha fet una gran temporada.

L'ICG Força Lleida a dues victòries de l'ACB. La Final Four, a Esport3 i la plataforma 3Cat

Després d'una temporada històrica amb 26 victòries en les 34 jornades de la lliga regular i un play off de quarts de final resolt per la via ràpida amb un 3 a 0 contundent contra l'Alacant, l'ICG Força Lleida torna a disputar la Final Four d'ascens a la Lliga ACB. Serà la segona fase final en tres temporades per l'equip que entrena Gerard Encuentra. El rival de l'equip del Segrià serà el Longevida San Pablo de Burgos, un conjunt dissenyat per tornar a la màxima categoria del bàsquet professional. A la fase regular de la LEB Or els catalans van perdre a Burgos en la segona jornada, però en la 24a, a l'Espai Fruita Barris Nord, els lleidatans es van desfer de l'equip castellà en una segona volta on només van perdre dos partits.

Màxima il·lusió, ambició i confiança, amb 12 victòries consecutives, per complir el somni d'una ciutat que vol tornar a ser capital de l'ACB. 

L'altre semifinal la disputaran el Movistar Estudiantes i el Grup Ureta Tizona de Burgos.

Esport 3 i la plataforma 3Cat oferiran en directe dissabte, a les 20.25 el partit entre l'ICG Força Lleida i el Longevida San Pablo amb Víctor Lavagnini i Nacho Solozábal.

Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, al "Tot gira"

Aquesta setmana, el magazín esportiu "Tot gira", amb David Clupés, s'emetrà dissabte i diumenge, a partir de les 16.00. El més destacat serà la Champions d'handbol que juga el Barça i el seguiment de la final femenina de Roland Garros, 

I diumenge, en exclusiu digital, a les 21.00, es farà la transmissió del partit d'anada de les semifinals del play off d'ascens a Primera entre l'Sporting de Gijón i l'Espanyol, amb Sergi Andreu, els comentaris de Sara Giménez i les dades d'Oriol Rodríguez.

 

Anar al contingut