Dissabte i diumenge

Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, a Esport3, Catràdio i la plataforma 3Cat

La Primera RFEF torna a Esport3 aquest cap de setmana amb dos partits determinants

Amb la Primera RFEF immersa de ple, des de fa setmanes, en la fase decisiva de la competició, Esport3 torna a prestar atenció a la categoria de bronze del futbol espanyol amb l'emissió de dos partits crucials per als equips catalans i per al desenllaç final de la competició en general.

Dissabte, a les 18.00, es podrà seguir, des del Nou Estadi de Tarragona, el partit que enfrontarà el Nàstic amb la SD Logronyès. Els tarragonins s'asseguraran la presència a les eliminatòries d'ascens per segona vegada en les últimes tres temporades si guanyen i la Cultural Leonesa no ho fa, diumenge, a casa, contra el Terol. Amb tot, els de Dani Vidal estan en un moment de dubte després de sumar només quatre punts dels últims dotze. Al davant, una SD Logronyès que certificarà matemàticament el seu descens a Segona RFEF si no suma els tres punts al coliseu tarragoní.

I diumenge, a les 19.00, Esport3 oferirà en directe el gran partit de la jornada i de la Lliga, el duel que enfrontarà a Riazor el Deportivo i el Barça Atlètic. Si els gallecs aconsegueixen la victòria, celebraran a casa l'ascens directe a la Segona Divisió. Qualsevol altre resultat deixarà encara obert el desenllaç de la competició; si el Barça Atlètic donés la campanada i guanyés, se situaria a només un punt del Dépor, i amb l'average com a mínim igualat (si bé la diferència de gols general és clarament favorable als gallecs) faltant només dues jornades per disputar-se. Els blaugranes no podran comptar amb Trilli, Mbacke ni Percan, que ja es perdran el que queda de temporada.

Els comentaris dels dos partits seran de Jordi Sunyer. L'anàlisi tècnica del Nàstic- Logronyès anirà a càrrec d'Alberto Manga, i la del Deportivo- Barça Atlètic, de Jofre Mateu.

El Palau buscarà certificar la primera posició pel play off, a Esport3

El Generali rebrà, dissabte a les 12.55 en directe per Esport3, la visita del Telecable Gijón en la penúltima jornada de la fase regular a l'OKLliga Iberdrola

Amb Generali HC Palau de Plegamans, Telecable Gijón, CP Esneca Fraga i CP Vila-sana Coop d'Ivars classificats pel play off pel títol ja només queda saber l'ordre final per conèixer els emparellaments de les semifinals. Palau i Gijón lluiten per acabar en la primera posició mentre que Fraga i Vila-sana es disputaran la tercera. I en aquesta penúltima jornada de la fase regular s'enfrontaran precisament Palau i Gijón. S'han trobat 3 vegades aquesta temporada, dues amb un títol en joc. Van ser la final de la Copa de la Reina, que va acabar emportant-se el Palau per primera vegada a la seva història després d'una vibrant tanda de penals, i la final de la Copa Intercontinental en què el títol, també decidit als penals, se'l va emportar el conjunt de Tasha Lee. L'altre enfrontament va ser a la primera volta i en aquella ocasió el Palau va guanyar 0 a 4 al Mata Jove. Dissabte, en directe per Esport3, s'enfrontaran dos dels millors equips del món i el Palau tindrà l'oportunitat de sentenciar ja la primera posició de la taula si no perd per més de 4 gols contra el Telecable.

El partit entre el Còrdova i el Barça, de l'última jornada de la fase regular, amb el liderat en joc, a Esport3 i la plataforma 3Cat

Demà es juga l'emocionant i decisiva última jornada unificada de la fase regular de la lliga de futbol sala. El Barça visita Còrdova, a les 20.00 i el partit es podrà seguir per Esport3, pocs dies després de perdre la final de la Champions a Erevan. Els blaugranes són líders amb dos punts d'avantatge sobre ElPozo que juga a Manzanares. Els de Velasco depenen de si mateixos per adjudicar-se la primera plaça i tenir factor pista en totes les eliminatòries del play off. En tenen prou amb puntuar, és a dir, amb un empat o una victòria aconseguirien l'objectiu. Del contrari haurien d'esperar que ElPozo no guanyi el seu partit. El Còrdova ja no s'hi juga res. Matemàticament salvat fa unes jornades, els andalusos es troben en la part mitja baixa de la classificació.

Els comentaris de Xavi Lorente i l'anàlisi tècnica de Juan Carlos León.

El partit entre l'Osasuna i l'Espanyol, d'ascens a la Lliga F, a Esport3

Diumenge, a les 13.20 s'emetrà per Esport3 el partit entre l'Osasuna i l'Espanyol, en una eliminatòria decisiva per tornar a la Lliga F. Després de superar l'AEM Lleida, les blanc-i-blaves s'enfronten ara a l'Osasuna, primer al Sadar i dijous a la tornada a l'Estadi Dani Jarque, el dijous. Un partit que també es podrà seguir per Esport3.

L'equip de Juan Ignacio Ibarra va acabar tercer a la Lliga i ara tenen l'opció de tornar a l'elit després del descens de l'estiu del 2021.

Els comentaris seran de Josep Coch i l'anàlisi tècnica de Juli Garcia.

L'Europa es juga l'ascens, a Esport3

Els escapolats disputaran diumenge, a les 16.55, per Esport3 i la plataforma 3Cat, l'anada de les semifinals del play off d'ascens a 1ª RFEF al camp del Betis Deportivo. Després d'una brillant temporada en què ha acabat segon classificat del grup tercer de 2ª RFEF, l'Europa visitarà el camp del Betis Deportivo en l'anada de les semifinals per a l'ascens.

El filial andalús va acabar classificat en la cinquena posició del grup quart, i ha acabat la lliga regular empatant els tres últims partits. Al seu estadi, però, només ha perdut dos partits en tota la lliga i els conjunts visitants només li han pogut marcar onze gols.

L'Europa, que ha estat imparable al Nou Sardenya, només ha guanyat tres partits jugant com a visitant aquesta temporada, però això sí, ha guanyat quatre dels últims cinc partits. A les baixes per lesió de Sergi Pastells i Noel Carbonell, per a aquest partit s'hi afegeix la de Mario, per acumulació de targetes.

Tot fa preveure que l'eliminatòria es resoldrà en el partit de tornada la setmana que ve, però un bon resultat a Sevilla aquest diumenge pot significar un bon pas endavant en la classificació per a la final del play off.

Els comentaris seran de Jordi Fargas i l'anàlisi tècnica serà d'Àlex Delmàs.

Marc Márquez a l'atac en el mític circuit de Le Mans, a "Motor a fons"

Jorge Martín lidera la general amb 32 punts de marge sobre Marc Márquez, però el mundial està més emocionant que mai. Si a la pista andalusa es preveia una lluita trepidant i així va ser, al traçat francès es mantenen les expectatives de tornar a veure una gran cursa. "Motor a Fons2, amb Xavier Guillén al capdavant i la col·laboració de Montse Sogues i Ramon Forcada, acostarà tots els secrets de la cursa de MotoGP i les de Moto2 i Moto3. La màxima categoria viu un moment extraordinàriament dolç, amb molta competitivitat. Pecco Bagnaia, Enea Bastianini, Pedro Acosta, Maverick Viñales i Marc Márquez també estan en condicions d'aconseguir la victòria al traçat de Bugatti Le Mans.

Les millors jugades de Primera i Segona Divisió, a "Gol a gol" 

Dissabte i diumenge a les 23.00, Esport3 emetrà una altra edició de "Gol a gol", amb Jordi Grau.

Aquest cap de setmana, Jordi Grau repassarà les millors jugades dels partits de Primera i Segona.

Dissabte, Jordi Grau estarà acompanyat per Bojan Krkic, Mireia Vera i Jonatan Soriano. I diumenge amb Maria Fernández Vidal, Anaïs Martí, Laura Aparicio i Joan Poquí.  

Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, al "Tot gira"

Aquesta setmana, el magazín esportiu "Tot gira", amb David Clupés, s'emetrà dissabte i diumenge, a partir de les 16.00. El més destacat serà la doble transmissió del Valladolid-Espanyol i del Llevant Les Planes-Llevant, partits clau pels objectius dels dos equips a la Segona Divisió i a la Lliga F.

I dissabte, en exclusiu digital, a les 14.55 es farà la transmissió de la cursa esprint del Gran Premi de França de MotoGP, amb Damià Aguilar i els comentaris de Chus Sánchez. I diumenge, a les 13.45, amb la transmissió del Gran Premi de França de MotoGP.

 

Anar al contingut