Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, a Esport3, Catràdio i la plataforma 3Cat

La Copa de la Reina de Waterpolo, aquest cap de setmana, a Esport3 i la plataforma 3Cat 

15 dies després d'una històrica Final Four de la Champions en què l'Astralpool Sabadell es va coronar novament campió d'Europa, els principals equips catalans de la Divisió d'Honor es disputen la Copa de la Reina. 

I precisament Sabadell acull una competició en què l'equip amfitrió, vigent campió, parteix com un dels favorits, conjuntament amb l'Assolim Mataró i el Sant Andreu. Mediterrani i Terrassa, equips que aquesta temporada també han disputat la Champions, voldran dir-hi la seva. Una Copa on també hi seran l'Atlètic-Barceloneta, el Catalunya i el Tenerife Echeyde, l'únic no català de la competició. 

Després dels quarts de final de divendres, dissabte Esport3 i la plataforma 3Cat emetran les dues semifinals, en què es podria produir un duel entre l'Astralpool Sabadell i l'Assolim Mataró. Diumenge, es podrà seguir també en directe la gran final.  

Els horaris seran els següents:

Dissabte:

Semifinal 1      11.30 per Esport3 i 3Cat 

Semifinal 2      13.00 per Esport3 i 3Cat 

Diumenge:

Final    13.45 per Esport3 i 3Cat 

Els comentaris seran de Xevi Bardolet i l'anàlisi tècnica de Jordi Sans. 

El partit entre el Girona i el Barça a "Un dia de partit", a Esport3  

Dissabte, a les 18.30, Esport3 emetrà "Un dia de partit", amb el seguiment de l'enfrontament de Lliga entre el Girona i el Barça. Un partit que té un munt de coses en joc: la segona plaça de la Lliga, aclarir quin equip català serà el millor classificat aquesta temporada a Primera i el duel de golejadors Dovbyk-Lewandowski en la cursa pel Pitxitxi. Hi ha comptes pendents (2-4 victòria sonada del Girona a la primera volta) i duel tàctic de nivell a les banquetes entre Michel i Xavi.

"Un dia de partit" jugarà amb una alineació de gala, Jaume Creixell, Núria Casas, Albert Bermúdez, Lluís Carreras, Jordi Gratacós i un representant de la primera Penya del Girona a Barcelona.

La narració serà com sempre d'Òscar Pérez-Dolz i la direcció, de Víctor Patsi. 

El partit de la lliga d'hoquei patins entre el Finques Prats Lleida i el Voltregà Movento Stern, aquest diumenge, a les 11.50, a Esport3 i 3Cat

L'ultima jornada de la fase regular a la Parlem OK Lliga promet ser un migdia d'emocions, ja que hi ha diverses coses en joc. Per exemple, tres places per als play off pel títol i una plaça per al play out de descens. I el Finques Prats Lleida es troba en aquesta conjuntura. Els lleidatans, desens amb 32 punts, es presenten al duel després de cinc victòries consecutives, però no depenen d'ells mateixos si volen entrar als play off. Han de guanyar i esperar que perdin el Sant Just (rep l'Igualada) i l'Alcoi (visita el Caldes). Altres combinacions de resultats el poden deixar salvat o abocar-lo a disputar el play out de descens.

D'altra banda, el Voltregà és sisè amb 37 punts i té el play off assegurat, tot i que la seva posició final dependrà dels resultats de la jornada. Si guanya, en funció d'altres marcadors, podria ser quart i cap de sèrie als play off, el què garanteix el factor pista. En tot cas, pot acabar sisè o setè. Els osonencs han sumat 1 punt en les dues últimes jornades, coincidint amb l'arribada de Jefa Rovira com a nou entrenador.

Els comentaris seran de Joan Ferran i l'anàlisi tècnica, del seleccionador català masculí Jordi Camps.

El BM Granollers es juga les opcions europees contra el Logronyo, a Esport3

Quan falten tres jornades per acabar la lliga Asobal, el Fraikin BM Granollers es juga aquest diumenge, a les 20.00, contra el BM Logronyo La Rioja gran part de les seves opcions de ser a Europa la temporada que ve. Serà un partit del tercer classificat, el Logronyo, contra el quart, el Granollers, dos equips separats per només un punt i amb dues dinàmiques diferents. L'equip de La Rioja està en una ratxa espectacular de set victòries consecutives que l'han permès escalar fins a aquesta tercera plaça, posició que ocupava el Fraikin BM Granollers fins diumenge passat. La derrota a Valladolid va fer baixar al quart lloc el conjunt vallesà, quedant ara mateix fora de les places europees.

L'equip que entrena Antonio Rama afronta el partit de diumenge com una final. Però arriba amb jugadors com Oriol Rey o Sergi Franco amb problemes físics, a més de la ja coneguda baixa de Pere Arnau, amb un dit trencat de la mà esquerra. El Granollers espera fer valer el factor Palau, perquè no ha perdut cap partit a casa en tota la segona volta. A la primera, els vallesans van perdre de tres gols a la pista del Logronyo, de manera que el gol average també pot jugar el seu paper en cas d'empat al final de temporada.

Els comentaris seran de Vicenç Prados i l'anàlisi tècnica de Marc Garcia.

Torna el tenis en categoria femenina, a Esport3 i la plataforma 3Cat, amb l'Obert de Catalunya

Dissabte, a les 11.00, i diumenge, a les 12.00, Esport3 i la plataforma 3Cat emetrà les semifinals i la final de la segona edició de l'Obert de Catalunya des del Club Tenis Lleida, torneig de categoria 125 del circuit de la WTA. 

Aquest és un torneig itinerant, organitzat per la Federació Catalana de Tenis, la primera edició del qual, al 2023, es va fer a Reus.

Juntament amb el torneig de La Bisbal d'Empordà, l'Obert de Catalunya és el de més categoria que es disputa a casa nostra, pel què fa al tenis en categoria femenina.

Les màximes favorites per endur-se el títol són la nord-americana Emma Navarro, 23a jugadora mundial i la txeca Katerina Siniakova, que és la número 40.

Els comentaris seran de Xavier Bonastre i l'anàlisi tècnica de David Sunyer.

Bermudes acull la novena prova del circuit Sail GP de vela i es podrá seguir a Esport3 i la plataforma 3Cat

El circuit de Sail GP de vela retorna amb el Gran Premi de Bermudes, que es disputa el 4 i 5 de maig en aigües de la península de Morgan's Point a les Bermudes. La transmissió dels catamarans voladors es podrà seguir a les 19.00 a través de la plataforma 3Cat. Després de la disputa de vuit proves, la classificació general està encapçalada per Austràlia amb 66 punts. Nova Zelanda ocupa la segona posició amb 58, i Espanya és quarta amb 48. L'equip espanyol, que lideren Diego Botín i el barceloní Florian Trittel, està lluitant amb força per acabar en tercera posició al circuit regular i accedir a la gran final de San Francisco, el 13 i 14 de juliol, a la qual només passen els tres millors equips.

Els comentaris seran Miquel Ribas i a l'anàlisi tècnica de Carles Pich.

La quarta cita de la temporada de l'X-trial, a Esport3

Dissabte, a les 21.30 es podrà veure a Esport3 la quarta cita de la temporada de l'X-trial que es disputa a Ginebra, i ho fa amb el català de Piera Toni Bou al capdavant de la general amb un ple de victòries en aquesta competició. El segon es el basc Jaime Busto i el tercer el gallec Gabriel Marcelli.

Ginebra serà l'equador d'aquest mundial ja que començarà el mundial a l'aire lliure. L'X-trial disputarà les seves dues ultimes cites els mesos d'octubre i novembre a Andorra la Vella i Pamplona. Per primer cop en una prova del campionat del món hi participarà una moto elèctrica, la que pilotarà el francès Gael Chatagno.

Les millors jugades de Primera i Segona Divisió, a "Gol a gol" 

Dissabte i diumenge a les 23.00, Esport3 emetrà una altra edició de "Gol a gol", amb Jordi Grau. Dissabte també es faran dues edicions prèvia i post Girona-Barça, a les 17.00 i a les 20.55.

Aquest cap de setmana, Jordi Grau repassarà les millors jugades dels partits de Primera i Segona, amb especial atenció al partit entre el Girona i el Barça. Els de Michel rebran a Montilivi al Barça, en una situació inèdita, jugant-se la segona plaça de la Lliga.

I pel que fa a l'Espanyol rebrà l'Sporting a l'Stage Front Stadium. Els de Manolo González són quarts a només 3 punts del lideratge. Els catalans necessiten els punts per assegurar-se la tornada a Primera.

Dissabte, Jordi Grau estarà acompanyat per Gerard Autet, Mireia Vera, Jonatan Soriano i Gerard López. I diumenge comptarà amb Gerard Autet, Bojan Krkic. Ferran Correas i Joan Poquí.

Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, al "Tot gira"

Aquesta setmana, el magazín esportiu "Tot gira", amb David Clupés, s'emetrà dissabte i diumenge, a partir de les 16.00. El més destacat serà tota la informació al voltant del Girona-Barça i la probable celebració del títol del Barça femení.

Dissabte parlaran amb la Penya Orgull Gironí de Barcelona i conversaran amb Jonathan Soriano, amb passat als dos clubs.

En cas que el Barça femení guanyi la lliga de futbol al camp del Granada emetran un programa especial, a partir de les 22.00, amb les declaracions de les protagonistes, amb entrevistes de Pere Escobar des de Granada i la valoració de Mireia Vera i Marta Cubí de la temporada blaugrana, fins al moment.

I diumenge, en exclusiu digital, a les 11.55 es farà la transmissió del partit de la darrera jornada de la segona RFEF: Europa-Espanyol B, amb Sergi Camps, i especial seguiment de l'Hèrcules-Lleida Esportiu, Andratx-Sant Andreu i La Nucia-Badalona Futur. 

Anar al contingut