Set títols participats per 3Cat, a la secció no competitiva del Festival de Cinema de Sant Sebastià

"Els encantats", d'Elena Trapé; "Sica", de Carla Subirana; "Upon entry", d'Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez; "Creatura", Elena Martín Gimeno; "Unzué. L'últim equip del Juancar", del departament d'esport de 3Cat; "Mentre siguis tu", de Claudia Pinto, i "La singla", de Paloma Zapata, tots amb participació de 3Cat, seran a la Secció Made in Spain de la 71a edició del Festival de Cinema de Donostia, que se celebrarà del 22 al 30 de setembre.

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques ha anunciat els títols de producció espanyola que participaran en la secció Made in Spain. Aquesta secció no competitiva del Festival de Sant Sebastià serveix de mostra del panorama del cinema espanyol de l'any. Del total de 19 pel·lícules seleccionades, set estan participades per 3Cat.

En l'àmbit de la ficció es projectaran dues coproduccions, "Els encantats" i "Creatura", i dos títols que compten amb la participació de la cadena, "Sica" i "Upon entry".

"Els encantats" és la tercera pel·lícula d'Elena Trapé i és protagonitzada per Laia Costa, que dona vida a la Irene, una mare que després de la seva recent separació s'enfronta per primera vegada a l'absència de la seva filla de quatre anys, que està passant uns dies amb el seu pare. Abans d'arribar a Sant Sebastià, el film va guanyar la Biznaga de plata 'Dama' al millor guió en l'última edició del Festival de Màlaga i també va estar present, fora de competició, en el BCN Film Fest.

"Creatura", dirigida per Elena Martín Gimeno, narra la història de Mila, una jove que després de mudar-se amb la seva parella i experimentar la pèrdua de desig, comença un viatge en el qual revisita experiències de la seva infància i adolescència amb l'esperança de reconciliar-se amb el seu propi cos. El film recentment ha clausurat la 13 edició d'Atlàntida Mallorca Film Festival (AMFF).

"Sica" és el primer llargmetratge de ficció de Carla Subirana. El film és un "coming-of-age" que explica la recerca que porta a terme una noia de 14 anys, obsessionada que el mar retorni el cos del seu pare després d'un naufragi.

"Upon entry" és l'òpera prima d'Alejandro Rojas i Juan Sebastián. El film arriba a Sant Sebastià després d'obtenir el Premi FIPRESCI al Tallinn Black Nights Film Festival d'Estònia, el Premi a la Millor Pel·lícula Golden Royal Bengal Tiger Award for Best Film- al Kolkata Film Festival de l'Índia, el Premi Mustapha Mesnaoui de la crítica del Festival de Cinema Mediterrani de Tetuan, i la Biznaga de plata a la millor interpretació masculina al Festival de Màlaga per a Alberto Ammann.

Pel que fa al camp del documental, hi participaran dues coproduccions, "Mentre siguis tu" i "La singla", i "Unzué. L'últim equip del Juancar", una producció pròpia del departament d'esports de 3Cat.

"Mentre siguis tu" és el testimoni generós i valent que acompanya l'actriu Carme Elias en el seu procés vital després de ser diagnosticada amb Alzheimer, s'estrenarà en primícia a Sant Sebastià. El documental, dirigit per Claudia Pinto, s'acabarà de rodar durant la seva projecció al festival.

El Festival de Cine Documental de Tessalònica va ser l'escenari de l'estrena de "La singla", de Paloma Zapata. La directora segueix la pista d'una ballarina de flamenc sorda d'impressionant talent nascuda als suburbis gitanos de Barcelona, que va desenvolupar la seva tècnica a partir de la seva discapacitat.

Durant dos anys, 3Cat ha estat preparant un documental sobre la lluita de Juan Carlos Unzué contra l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), el resultat és "Unzué. L'últim equip del Juancar". Un equip del departament d'Esports format per Xavi Torres, Santi Padró i Jesús Muñoz ha fet un seguiment del seu dia a dia des del 18 de juny del 2020, quan l'exentrenador del FC Barcelona va fer públic que patia la malaltia.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut