"Sense ficció" estrena "Desemparats. L'abús"

El programa "Sense ficció" estrena demà, a les 21.55, "Desemparats. L'abús", el segon capítol d'un treball d'investigació sobre les retirades de menors per part de l'administració. Unes retirades que, en la gran majoria dels casos, responen a necessitats urgents de fer-se càrrec de menors que viuen situacions de violència o desemparament

El segon capítol de "Desemparats", s'emetrà demà, amb el focus del documental posat en els centres de menors. Com és la vida dels infants en aquests centres? En alguns casos la situació de sobreocupació i barreja de menors de diferents edats i problemàtiques fa que el centre es converteixi en un malson, pitjor que el lloc d'on s'ha volgut rescatar el menor. Nois i noies que han viscut en centres de menors comparteixen a "Sense ficció" les seves experiències, abusos, intimidacions, pors i, també, l'alliberament de la sortida o l'escapada d'aquell lloc que els angoixava.

L'execució dels protocols de desemparament fa créixer el nombre de menors susceptibles d'haver d'ingressar en un centre d'acollida o protecció. Això suposa unes necessitats en infraestructures que les fundacions del Tercer Sector estan disposades a assumir. Algunes fundacions, que són entitats sense ànim de lucre, creen Societats Limitades que sí que treuen beneficis de la seva vinculació amb el tercer sector. És ètic fer negoci amb els desemparats?

Uns documentals dirigits per Montse Armengou, Ricard Belis i Albert Elfa. Imatge de Carlos Díaz i producció de Ruth Llòria.

"Sense ficció: el debat"

I després del documental, "Sense ficció" posa a debat el sistema de protecció de menors, amb representants de l'administració catalana, de les associacions de famílies afectades i del Tercer Sector.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut