"Sense ficció" estrena el documental "Com hem canviat"
"Sense ficció" estrena el documental "Com hem canviat"

"Sense ficció" estrena "Com hem canviat"

Demà, a les 21.55, el programa emetrà "Com hem canviat", un documental de TV3, amb la col·laboració de Minoria Absoluta, dirigit per Francesc Escribano. Quines de les coses que el 1992 semblaven inimaginables ara formen part de la vida quotidiana? Quines transformacions han resultat més sorprenents? "Com hem canviat" visita una família de pagesos de la Garrotxa, protagonista del reportatge "Un any a pagès", del "30 minuts" de l'any 1992, per comprovar com s'ha transformat la societat en els últims anys.

L'any 1992, TV3 va produir el documental "Un any a pagès", emès dins de l'espai "30 minuts", de TV3, en què seguia durant tot un any la vida d'una família de pagesos de la Vall d'en Bas, la família Carrera. Ara, 25 anys després, un equip de televisió ha tornat a visitar la mateixa família per saber com estan i com els ha anat.

En el seu moment, la van triar perquè era una de les poques famílies que encara es dedicaven del tot a la ramaderia. Però després d'un període de canvis revolucionaris, han sabut adaptar-se als nous temps i la granja es troba en plena activitat. El documental mostra com han evolucionat les maneres de treballar al camp, però també és un testimoni xocant sobre com han canviat les formes de vida d'aquests catalans de la Garrotxa en 25 anys. A la comarca, per exemple, l'any 1992 hi havia 434 habitants nascuts a l'estranger; avui, en canvi, n'hi ha 9.020 de registrats.

La família Carrera representa, al mateix temps, un mirall de l'evolució de la societat en aquest quart de segle. Per això, aquest documental no explica només les transformacions d'una família, sinó que, en realitat, apel·la a totes les persones i revela com ha canviat la societat.

"Un any a pagès" és com es va titular aquell programa que es va fer l'any 92. Vist ara, sorprèn com acabava, perquè plantejava un dilema molt pessimista: o plegar o continuar, però fent una inversió potent. Aquest era el dilema d'en Salvador, i així és com comença el documental "Com hem canviat".

tv3.cat/senseficcio
facebook.com/senseficcio
twitter.com/senseficcio

Anar al contingut