"Schitt's Creek", "Irresponsable" i "Platònic", les noves series d'aquesta primavera a la plataforma 3Cat

La plataforma 3Cat sumarà aquest mes d'abril tres noves comèdies. Des d'avui ja està disponible la primera temporada de "Schitt's Creek", la comèdia que l'any del confinament va situar la indústria televisiva canadenca en el mapa i que es va convertir en la gran triomfadora de la gala dels Emmys.

Des de França arribaran "Platònic", el 8 d'abril, i "Irresponsable", el 15 d'abril. Amors platònics compartint casa i un perdedor que, de sobte, descobreix que té un fill, són dues altres de les sèries per riure d'aquesta primavera.

"Schitt's Creek", la gran guanyadora de la gala confinada dels Emmys

Si alguna sèrie ha situat la indústria televisiva canadenca al mapa ha estat la comèdia "Schitt's Creek". Estrenada el 2015 a la televisió pública canadenca (CBC) consta de 80 capítols repartits en sis temporades i, per ara, està disponible la primera.

L'any 2020, "Schitts's Creek" es convertia en una de les grans triomfadores de la gala confinada pel Covid dels premis Emmy, on arrasava en la categoria comèdia i obtenia nou estatuetes de les 19 a les quals estava nominada. La ficció va obtenir el premi a millor sèrie, millor director (Andrew Cividino i Daniel Levy), millor actor protagonista (Eugene Levy), millor actriu protagonista (Catherina O'Hara), millor actriu de repartiment (Annie Murphy) i millor actor de repartiment (Daniel Levy) en una comèdia, així com altres reconeixements, com el guió, el càsting i el vestuari.

L'argument gira entorn de l'acabalada família Rose (el magnat de la botiga de vídeos Johnny, la seva dona i exactriu de telenovel·la, la Moira, i els seus fills, el David i l'Alexis), que, quan perden tota la seva fortuna, es veuen obligats a mudar-se a un motel d'una ciutat, Schitt's Creek, que van comprar anteriorment gairebé per broma.

La ficció compta amb grans interpretacions: la de Catherine O'Hara (la Moira) i la del seu marit en la ficció, Eugene Levy, que juntament amb el seu fill en la realitat i la ficció (Daniel Levy, és a dir, el David) és el creador i director de la sèrie. 

Catherine O'hara és un rostre conegut del cinema, sobretot per pel·lícules com "Sol a casa" o "Bitelchús" (també sortirà a la seqüela "Bitelchús Bitelchús").

3cat.cat/schittscreek

"Platònic" i "Irresponsable", la comèdia francesa arriba a la plataforma

 

"Platònic" (8 d'abril)

Yann i Elsa, descontents en les seves respectives relacions, deixen els seus rcònjuges per viure junts, en amistat, per suposat! Amb més de 35 anys, es fan companys de pis... amb els seus fills que venen cada dos setmanes. Entre un recent celibat i una amistat familiar, Yann i Elsa creuen que han trobat l'equilibri perfecte, una família feta entre amics. Però malgrat el seu desig de viure de manera diferent, en Yann i Elsa s'arrisquen a fer-se un petó sota la pluja en qualsevol moment...

"Platònic" és una història alegre sobre les relacions humanes, retratada amb senzillesa, realisme i lliure de tabús. Una comèdia francesa sensible que tracta sobre l'amistat i es pregunta què és millor: viure amb parella o amb el teu millor amic?

Escrita i dirigida per Camille Rosset i Elie Girard compta en el repartiment amb Camille Rutherford, Maxence Tual, Allison Chassagne, Edgar-Yves Monnou, Baptiste Lecaplain i Joséphine de Meaux.

Una temporada amb 10 capítols de 22 minuts.

 

"Irresponsable" (15 d'abril)

"Irresponsable" és una comèdia francesa sobre un adorable perdedor que haurà de prendre les regnes de la seva vida davant d'una inesperada disrupció a la seva acomodada vida.

Quan està a punt de fer els 31, Julien toca fons: l'acomiaden de la feina i es queda sense diners, així que es veu obligat a tornar al seu poble natal per viure amb la seva mare. Un dia es creua amb la Marie, el seu primer amor d'adolescència, que va desaparèixer d'un dia per l'altre sense cap explicació. Marie li explica que té un fill de 15 anys, Jacques, i que Julien n'és el pare. Un cop superat el xoc, Julien intenta pensar de forma madura i assumir que ha de formar part de la vida de Jacques... però ser pare no és una tasca fàcil per a algú que actua constantment com un adolescent en crisi.

Frédéric Rosset és el director, qui l'ha coescrit al costat de la seva germana Camille Rosset. ‘Irresponsable' està protagonitzada per Sebastién Chassagne, Marie Kauffmann, Théo Fernandez , Nathalie Cerda ("Vatel"), Amel Charif , Matilda Marty-Girault, entre altres. 

La primera temporada de la sèrie consta 10 episodis de 20 minuts i va triomfar als premis de l'Associació de Crítics Francesos amb els guardons de Millor Sèrie i Millor Actor per a Sebastién Chassagne. Té dues temporades.

Anar al contingut