Prop de 200 podcasts opten als Premis Sonor en la primera edició

Paral·lelament, un total de 2.268 persones, entre realitzadors i oients, han presentat les seves propostes de millor podcast per a la categoria de Premi del públic. Avui comença la ronda de votacions entre les cinc que han obtingut més suport.

Dijous passat, 31 de març, va acabar el termini de presentació de candidatures als Premis Sonor, organitzats pel magazín LA MIRA amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, el patrocini de TRAM i el suport d'iVoox i Estrella Damm, que reconeixeran els millors podcasts difosos durant l'any 2021. Fet el recompte, l'organització celebra l'èxit d'aquesta primera edició, en la qual s'han presentat 168 podcasts diferents. Una xifra que augmenta a prop de 200, si tenim present que alguns opten a més d'una categoria. 

Amb aquestes dades, es fa evident la importància i la necessitat que hi havia de reconèixer, i sobretot visibilitzar, el talent dels Països Catalans a l'hora de crear contingut en català. I és que el podcast s'ha convertit en els darrers anys en un dels productes comunicatius estrella i una palanca imprescindible per a l'ús, difusió i preservació de la llengua catalana. 

Durant les pròximes setmanes, els membres del jurat analitzaran les candidatures presentades i duran a terme la deliberació per triar les propostes guanyadores, que es donaran a conèixer durant la gala de lliurament de premis, el dilluns 13 de juny a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. La gala, patrocinada per TRAM, també es podrà seguir en directe a través de les emissores de Catalunya Ràdio. 

Un jurat d'experts atorgarà els següents guardons: millor podcast de ficció, millor podcast de narrativa no-ficció (inclou periodisme i investigació periodística), millor podcast d'entreteniment (inclou humor), millor podcast conversacional, millor podcast publicitari (branded-podcast) i millor podcast d'innovació. A més, i a proposta seva després d'analitzar tots els espais, lliurarà aquests premis addicionals: millor realització i disseny sonor, millor guió (idea original), millor producció i millor podcaster (presentador/a, conductor/a). 

Una de les categories d'aquests premis, però, no depèn del jurat sinó del públic. El 31 de març també es va tancar el període de presentació de podcasts per a la categoria Premi del públic, amb 2.268 propostes que podien inscriure tant els realitzadors com els oients. Des d'aquest mateix dilluns, 4 d'abril, i fins al dia 22, s'obre el període de votació entre els podcasts que es van presentar més vegades. Tothom pot votar a través d'aquest enllaç quin creu que mereix el guardó: Això Rai, L'Ovella Verda, La Partida, Mòbil, Cartera, Claus o Oye Polo. 

   

#PremisSonor 

Anar al contingut