VIDEOJOCS

Presentació de la convocatòria de la primera edició dels Premis Ludi, organitzats per 3Cat

Aquesta tarda, al Parc Científic de Barcelona, s'ha presentat la convocatòria de la primera edició dels Premis Ludi, una iniciativa de 3Cat, amb el suport de GameBCN, que proposa a tots els estudiants catalans de grau superior que s'hi vulguin presentar el repte de crear un videojoc.

ENTI-UB, l'Escola de Noves Tecnologies adscrita a la Universitat de Barcelona, ha acollit aquesta tarda l'acte de presentació dels Premis Ludi, uns premis impulsats per 3Cat, amb la col·laboració del programa d'incubació de videojocs GameBCN, que volen fomentar el talent jove del país. 

Oriol Boira, cap d'Arts Digitals i Videojocs de 3Cat, ha estat l'encarregat de presentar aquest projecte, en un acte en el qual també hi ha participat Joan Francesc Bañó, director executiu de GameBCN; Adrià Serra, cap de continguts digitals i estratègia transmèdia de la CCMA i Cristina Villà, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA

Aquest certamen premiarà el millor prototip jugable presentat per estudiants d'educació superior arran d'una proposta feta per 3Cat. L'enunciat de cada edició proposarà continguts d'interès clau per connectar els creadors amb la ciutadania. En aquesta primera edició, els participants hauran de crear un videojoc que, de manera divertida, contribueixi a fomentar l'hàbit de connectar amb la informació diària entre aquelles persones que no el tenen adquirit. 

A partir d'avui, tots els estudiants matriculats en uns estudis de grau superior en centre amb seu a Catalunya ja es poden inscriure per participar-hi al web www.premisludi.cat 

El jurat, format per agents rellevants del sector català, com Socialpoint, Gameloft Barcelona, Nomada Studio o el Saló del Gaming, escolliran les millors propostes per a cadascun dels premis que s'atorguen: Màxima diversió, rejugabilitat o creativitat. Els grups guanyadors optaran a premis com un viatge a la Gamescom 2024 o mentories personalitzades per part de professionals del sector. Una de les propostes escollides es desenvoluparà de manera completa i 3Cat la publicarà perquè tothom hi pugui jugar. 

Aquests premis s'emmarquen en el nou Pla Estratègic de 3Cat per esdevenir un actor clau en el sector estratègic dels videojocs, alhora que contribueix a impulsar-lo, n'estimula la innovació i fomenta els nous talents del país. 

Anar al contingut