"Pacifiction", d'Albert Serra i amb la participació de TV3, obté dos premis César del cinema francès

"Pacifiction", d'Albert Serra, es va endur dos premis César en la gala del cinema francès que es va fer aquest divendres a la nit al teatre Olympia de París.

La pel·lícula del director i productor de Banyoles, que optava a 9 estatuetes, va recollir els guardons a millor actor per a Benoît Magimel i millor fotografia per a Artur Tort.

El cinema d'autor d'Albert Serra ha estat sempre molt ben rebut a França. El 2016, Serra ja va ser a la secció oficial de Canes, però fora de competició, amb "La mort de Lluís XIV". Fa tres anys va rebre un premi especial del jurat per "Liberté", que es va projectar en una secció paral·lela. I amb "Pacifiction" va optar al Gran Premi de Canes.

"Pacifiction" també va rebre el premi a la millor pel·lícula en llengua no catalana en els XV Premis Gaudí. Els acadèmics també la van guardonar amb el Gaudí a la millor direcció artística i a la millor fotografia.

El film explica la història de De Roller, un diplomàtic francès de la Polinèsia Francesa que es veu esquitxat pels rumors de la presència a la zona d'un submarí, la qual cosa podria fer pensar que França reprèn els assajos nuclears.

Rodada l'any passat a la Polinèsia Francesa, en plena pandèmia i amb la població local sotmesa a un estricte confinament, "Pacifiction" sorgeix de l'interès de Serra per parlar del món d'avui dia, però enquadrant-lo plàsticament en un context de fantasia visual d'un territori d'ultramar.

En el nou film, Albert Serra repeteix la seva fórmula habitual de comptar amb actors consolidats i d'altres de no professionals. Així, Benoît Magimel, distingit recentment amb el Premi César al millor actor per "Peaceful", es posa en la pell del protagonista. L'hi acompanyen Sergi López, que interpreta l'amo d'una discoteca, i l'escriptora i crítica literària francesa Cécile Guilbert, que hi debuta com a actriu.

Sinopsi

A Tahití, a la Polinèsia Francesa, De Roller, l'alt comissari de la República, representant de l'estat francès a la zona, és un home calculador i de maneres impecables. Tant en les recepcions oficials com en els establiments il·legals, posa a prova contínuament la població local, la ira de la qual es pot despertar en qualsevol moment. I més quan un rumor comença a circular: sembla que s'ha vist un submarí, i aquesta presència podria anunciar la represa dels assajos nuclears francesos a la Polinèsia.

Fitxa tècnica

Direcció: Albert Serra
Guió i diàlegs: Albert Serra i Baptiste Pinteaux
Imatge: Artur Tort
Decorats: Sebastian Vogler
Muntatge: Albert Serra, Ariadna Ribas i Artur Tort
Música: Marc Verdaguer
So: Jordi Ribas, Benjamin Laurent i Bruno Tarriere

"Pacifiction" és una coproducció d'Andergraun Films, Idéale Audience, Tamtam Films i Rosa Filmas, que compta amb la participació de TV3 i d'ARTE France Cinéma.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut