Montse Armengou rep el Premi FIDEM per la seva trajectòria professional

La Fundació Internacional de la Dona Emprenedora reconeix la trajectòria professional de la periodista Montse Armengou, directora del "Sense ficció", el consolidat espai de 3Cat dedicat al documental.

Aquest dijous a la nit, en una gala al Museu Cosmocaixa de Barcelona, es va celebrar la 26a edició dels Premis FIDEM, uns guardons que reconeixen l'excel·lència de la dona en diversos àmbits empresarials i socials. Montse Armengou, actualment directora del "Sense ficció", va recollir el premi de reconeixement a la seva trajectòria professional. Una trajectòria que va començar a TV3 el 1985.

Els seus treballs d'investigació, com "Els nens perduts del franquisme", "Les fosses del silenci", "Torneu-me el fill", "Avi, et trauré d'aquí!" o "Els internats de la por" han tret a la llum aspectes desconeguts de la dictadura franquista i han estat premiats internacionalment (Premi Nacional de Cultura, Grand Prix FIGRA, Memorimage, Montecarlo, New York Film Festival, IFTA, Liberpress-Radio France Internationale, etc.).

A més, en absència de polítiques públiques de memòria per part de l'estat espanyol, han estats una eina  de reparació de les víctimes del règim franquista.

"Quan al 1945 li van preguntar a un periodista com cobriria l'alliberament d'Auschwitz, la seva resposta va ser contundent: amb tot el rigor i sense neutralitat. Crec que aquest és l'esperit i per això m'agrada aquest ofici. Explicar històries, rescatar veus silenciades i que les nostres vides –les dels autors i les dels espectadors- ja no siguin exactament igual que abans de veure el documental. No m'agrada l'asèpsia. Compromís, passió i rigor haurien de ser els eixos fonamentals d'un bon documental". Montse Armengou.

 

Durant la gala d'entrega de premis, que es va fer al Museu Cosmocaixa de Barcelona, i a la qual van assistir-hi la presidenta del Parlament, Anna Erra i Solà, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verges i Mestre, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, es van repartir un total de 8 guardons, de diferents categories. Totes les distincions són un homenatge i un reconeixement als èxits obtinguts i a les iniciatives dutes a terme per dones que contribueixen al desenvolupament econòmic i social. Dones que són un model i un referent i que fan avançar la nostra comunitat i promouen un futur més brillant i igualitari  per a Catalunya i la resta del món.

Anar al contingut