Xesco Reverter recull el premi

Manel Alías rep el Premi Blanquerna de Comunicació 2022   

El periodista de la CCMA Manel Alías ha estat distingit aquest dimarts amb el Premi Blanquerna de Comunicació 2022 que atorga aquesta facultat de la Universitat Ramon Llull "per l'excel·lent cobertura de la guerra d'Ucraïna i per ser dels pocs periodistes que va cobrir-la des del vessant del Donbass, controlat per les tropes russes". Xesco Reverter ha recollit el premi.

La comunitat Blanquerna ha decidit atorgar el Premi en Comunicació a Manel Alías, periodista de la CCMA i excorresponsal a Moscou, "per l'excel·lent cobertura de la guerra d'Ucraïna i per ser dels pocs periodistes que va cobrir-la des del vessant del Donbass, controlat per les tropes russes". El premi l'ha recollit Xesco Reverter. El documental de TV3, "Entre la terra i el cel: guerra", "és un gran exemple de bona praxi periodística, no sols pel domini de la tècnica del relat audiovisual sinó també per la sensibilitat i l'enfocament ponderat i humanista del conflicte", segons el jurat del premi. 

L'entrega dels premis Blanquerna Comunicació ha tingut lloc a l'auditori d'aquesta universitat, dins del marc de les XXIX Jornades Blanquerna de Comunicació i Relacions Internacionals dedicades als "Desafiaments globals en un món incert" . En aquests debats hi participen Alberto Alejo, cap d'Enginyeria de la CCMA,i  els periodistes d'Informatius de TV3, Lluís Caelles i Xesco Reverter.   

Manel AlíasTort  (Berga, 1977), és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UAB i des del 2001 és periodista a Televisió de Catalunya. Ha treballat en programes com l'"InfoK" i "La nit al dia", i també a informatius, on es va especialitzar en temes d'educació.  

Entre el 2015 i el 2021 va ser corresponsal de TV3 i de Catalunya Ràdio a Rússia, i ha estat enviat especial pels mateixos canals a la guerra d'Ucraïna. Ha realitzat quatre "30 minuts" i ha escrit dos llibres: "Rússia, l'escenari més gran del món" (2021) i "L'última victòria de l'URSS" (2022)

El periodista de la CCMA Manel Alías ha rebut també el Premi Nacional de Comunicació 2022 que atorga la Generalitat, ex aequo amb tots els periodistes, càmeres i professionals de la informació que han cobert la guerra d'Ucraïna pels mitjans catalans. 

Anar al contingut