"Una altra història", amb Albert Om, a l'Institut Pere Mata de Reus.
"Una altra història", amb Albert Om, a l'Institut Pere Mata de Reus.
Dijous, a les 22.45

L'Institut Pere Mata de Reus, escenari del cinquè capítol d'"Una altra història"

Aquest dijous, 30 de novembre, a les 22.45, TV3 emetrà el cinquè   capítol d'"Una altra història", amb Albert Om. En aquest programa, el periodista es desplaçarà a l'Institut Pere Mata de Reus per mostrar objectes de persones del Camp de Tarragona que expliquen la història dels últims cent anys dels catalans. 

Hi ha objectes que amaguen històries extraordinàries. "Una altra història" es proposa descobrir-les en un nou format presentat per Albert Om, acompanyat pels historiadors Xavier Carmaniu, Alba Gràcia i Queralt Solé, que inicien un viatge per descobrir tresors fins ara guardats en un calaix o unes golfes que parlen de la nostra història col·lectiva.   

En el cinquè episodi, Albert Om i l'equip d'historiadors del programa es desplacen a Reus, a l'Institut Pere Mata, per seguir fent la tria dels 100 objectes que aniran al Museu d'Història de Catalunya. Hauran de triar entre les joies d'una mezzosoprano que va fer carrera als Estats Units als anys 50, un bust de la República amagat a una papereria durant tos els anys de la dictadura o una tovallola de l'Exposició Internacional del 1929 de Barcelona. 

Durant vuit capítols, cada setmana "Una altra història" tria els objectes que representen millor la història dels últims 100 anys del país, des d'enclavaments únics del territori: el castell de Santa Florentina de Canet de Mar, el Museu d'Art de Girona, el Reial Monestir de Santes Creus, el Palau Episcopal de Solsona, la Universitat de Barcelona, l'Institut Pere Mata de Reus, el monestir de Sant Pere de Rodes i el castell de Gardeny a Lleida. Només 100 objectes arribaran a l'exposició final al Museu d'Història de Catalunya, que s'obrirà al públic perquè tothom pugui descobrir personalment que hi ha "Una altra història" per explicar.  

Història i cultura es combinen amb entreteniment en un programa amb una clara funció social i divulgativa. Una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio), basada en el format de "National Treasures", creat per la televisió pública d'Irlanda (RTÉ1) i adaptat en canals d'arreu del món amb un gran èxit. 

 

#UnaAltraHistòria3Cat 

Anar al contingut