L'estiu que t'espera a 3Cat

Aquests estiu l'entreteniment tindrà un paper destacat a 3Cat, amb l'estrena dels concursos "On és la pasta?", amb Gerard Romero; "Cuina com puguis", amb Marc Ribas; "Tens un minut", amb Núria Marín, i una nova temporada de "Joc de cartes estiu". La ficció també hi tindrà cabuda, amb l'arribada de la sèrie "Vintage", protagonitzada per Abel Folk i Lluís Villanueva, i la pakistanesa "Churails". Sense oblidar-nos de les històries documentals, amb "Megamix brutal", que s'estrenarà al "Nits Sense ficció", i de l'extensa cobertura que es farà dels Jocs Olímpics de París des de tots els canals de 3Cat.

A Catalunya Ràdio destaquen les incorporacions de Francesc Garriga al capdavant d'"El matí de Catalunya Ràdio", de Marta Montaner a "La tarda de Catalunya Ràdio" i de Marina Alaminos a "El suplement".

"ON ÉS LA PASTA"
EL CONCURS ON T'AMAGUEN 10.000 EUROS A CASA. SI ELS TROBES, SÓN TEUS

"On és la pasta?", presentat pel periodista i streamer Gerard Romero, s'estrena en exclusiva a la plataforma 3Cat el 12 de juny. 

A cada capítol un grup de gent que conviu sota el mateix sostre disposa de 30 minuts per treballar en equip i trobar els 10.000 euros que els han amagat a casa. Però no serà tan fàcil trobar-los perquè una criminòloga, un artista manetes i un geni de l'enginy s‘encarreguen d'amagar-los en llocs originals i inesperats. 

Per aconseguir la màxima quantitat de diners en aquesta mitja hora, els concursants  seguiran estratègies que funcionaran, estratègies que hauran de canviar tot just començar el concurs i estratègies que fallaran.

A banda dels diners també s'amaguen dos caganers. Si els participants els troben, rebran ajudes -d'un convidat famós, d'un llibre de dibuixos infantils que indica els amagatalls, d'un mapa del tresor...- per aconseguir més diners.

Gerard Romero afegirà humor a les diferents situacions tenses per animar els concursants. 

A "On és la pasta?" es trencaran llaços familiars i d'amistat? Quina quantitat de diners s'emportarà cada participant?

"CUINA COM PUGUIS"
QUÈ HI TÉ UN FAMÓS A LA NEVERA? CUINA O ENCARREGA MENJAR PREPARAT?

El dimecres 26 de juny a TV3 i a la plataforma 3Cat "Cuina com puguis". Marc Ribas és el mestre de cerimònies d'aquest nou programa que barreja cuina i humor i que busca trobar el famós o famosa que millor improvisa rere els fogons.

Vuit cares conegudes de TV3 i famosos del món de l'espectacle, com Joel Díaz, Miki Núñez o Marta Torné, s'enfrontaran en duels eliminatoris per saber qui improvisa millor a la cuina. A cada programa els esperen dos reptes gastronòmics sorpresa i hauran de posar en joc la seva creativitat, tècnica culinària i execució per superar el seu contrincant. Però no ho tindran fàcil perquè hauran d'estar preparats per a les guitzes dels seus rivals.

Marc Ribas estarà acompanyat pel xef Ivan Surinder i per la pastissera Sofia Janer, el jurat del programa. Tots tres valoraran els plats preparats i decidiran qui passa a la següent fase. El guanyador final de la temporada s'endurà el títol de famós que millor improvisa rere els fogons.

El jurat

Ivan Surinder, xef de dos restaurants de menjar indi a Barcelona, és tot un referent de la nova cuina índia a Catalunya. És molt meticulós, metòdic i exigent amb els sabors.

Sofia Janer és cuinera, pastissera i influenciadora gastronòmica amb més de 150.000 seguidors a les seves xarxes socials. Té un gran sentit de l'humor i un alt nivell d'exigència amb les presentacions dels plats.

"ATRAPATS AMB EVA SORIANO"
QUI ESCAPARÀ DE LA COL·LECCIONISTA DE FAMOSOS?

Aquest estiu, l'humorista de Reus presentarà el nou joc d'escapada de 3Cat, ambientat en un museu de sales temàtiques d'on les celebritats convidades hauran d'aconseguir sortir 

"Atrapats amb Eva Soriano" és un nou format d'entreteniment en què la còmica i presentadora Eva Soriano tancarà els participants a les sales temàtiques del seu museu perquè intentin escapar després de superar trampes, endevinar enigmes i fer proves entretingudes.

En cada un dels 6 capítols, 10 celebritats participants se les hauran d'empescar per sortir del cau de la col·leccionista i més d'una es perdrà pel camí. Ordres, pistes i enganys guiaran la creadora de contingut Gemita, la periodista Laura Fa, l'actor Roger Coma, el cuiner Arnau París, el dissenyador de moda Juan Avellaneda; el cantant Lildami, la youtuber Neus Rossell, l'actriu i cantant Elena Gadel, l'exfutbolista Laura Ràfols i la presentadora de "Ràndom" Maria Bouabdellah.

"Atrapats amb Eva Soriano" és un joc d'escapada televisiu produït en col·laboració amb KOKORO Content.  

"TENS UN MINUT"
QUANTES PREGUNTES SOBRE LLENGUA I CULTURA GENERAL CATALANA ETS CAPAÇ DE RESPONDRE EN UN MINUT?

L'1 de juliol 3Cat estrena aquest concurs de carrer en què Núria Marín desafiarà la ciutadania a respondre el màxim de preguntes sobre llengua i cultura catalana en un minut.

A "Tens un minut", de dilluns a divendres i abans del "TN vespre", Núria Marín i el seu maletí carregat de diners i d'un comptador digital es passejarà per tot el territori català buscant concursants. Els que acceptin el repte hauran de respondre el màxim de preguntes possibles en un minut per endur-se els diners que aniran sumant amb cada resposta correcta. Les preguntes posaran a prova el domini i l'ús de la llengua i els coneixements de cultura general catalana dels participants.

"Tens un minut" és un concurs innovador, àgil, addictiu i divertit amb altes dosis d'entreteniment en què tothom pot participar produït en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio).

"VINTAGE"
EL VIATGE CAP A LA MADURESA D'UNA ESTRANYA PARELLA D'AMICS

El dilluns 8 de juliol s'estrenarà a TV3 i a la plataforma 3Cat "Vintage", una sèrie de comèdia amb tocs de drama protagonitzada per Abel Folk i Lluís Villanueva.

El Paco, director comercial d'uns coneguts cellers de caves i vins, galant, seductor i calavera, i el Genís, un psicòleg new age que ha publicat algun llibre d'autoajuda amb certa repercussió, són els protagonistes de "Vintage". Dos amics que, a tocar de la seixantena, descobreixen de cop que el seu món s'acaba i el temps de passar-ho bé, també. Què fan en aquest món que canvia massa ràpid per a ells?

"Vintage" és una coproducció de 3Cat i Brutal Media creada per Juan Cruz, Rafel Barceló, Júlia Cot i Enric Pardo i dirigida per David Martín Porras i Elia Urquiza. Al costat de Folk i Villanueva, completen el repartiment Carme Pla, Llum Barrera, Diana Gómez, Francesc Colomer, Sílvia Marsó o Albert Pla.

"CHURAILS"
UNA SÈRIE PAKISTANESA QUE DESAFIA EL PATRIARCAT

"Churails" és una història plena d'humor negre i força feminista que s'estrenarà de forma íntegra a la plataforma 3Cat el 21 de juny.

La Zubeida és una universitària de família conservadora amb un gran secret: és aficionada a la boxa i surt amb nois que coneix a Tinder. La Sara és una mestressa de casa, casada i amb tres fills, que descobreix que el seu marit li fa el salt. La Jugnu, amiga de la Sara, és una organitzadora de casaments a punt de fer fallida. La Batul acaba de sortir de la presó, on ha complert condemna per assassinat. Una nit, totes quatre dones, que es troben en moments decisius de les seves vides, coincideixen a casa de la Jugnu i decideixen muntar una agència de detectius clandestina sota l'aparença d'una botiga de roba, per investigar marits infidels i ajudar dones maltractades sense recursos.

"MEGAMIX BRUTAL"
LA HISTÒRIA OCULTA DELS "MAX MIX"

El dimarts 25 de juny, "Nits Sense ficció" de TV3 i la plataforma 3Cat estrenen "Megamix brutal", una sèrie documental de tres capítols que mostra una història d'èxit, la de Ricard Campoy i Miquel Degà, dos amics de joventut que van crear un imperi discogràfic i que va acabar de la pitjor manera.

"Megamix brutal" és la història de com, des de Barcelona, la música de ball es va convertir en tot un fenomen social amb tanta o més repercussió que la "movida madrilenya". Però, més enllà de la música, és un viatge per l'Espanya dels 80 i dels 90, una època salvatge i despreocupada.

La docusèrie està produïda per 3Cat i RTVE en col·laboració amb Producciones del Barrio. Dirigida per Rafa de los Arcos (realitzador de "Salvados" i "La maldición del Windsor"), compta amb la narració del locutor badaloní Fernandisco. 

"JOC DE CARTES ESTIU"
LA VUITENA TEMPORADA DEL CONSOLIDAT PROGRAMA GASTRONÒMIC

El 31 de juliol, de forma simultània a 3Cat i TV3, s'estrenarà una nova temporada del concurs gastronòmic presentat per Marc Ribas.

Marc Ribas puja a la moto per recórrer Catalunya i apropar a l'espectador la versió més refrescant del programa. La ruta començarà buscant "El millor restaurant amb sabor de mar del Maresme", passarà per les muntanyes de Prades per trobar "El millor restaurant de km0" i, aprofitant la celebració de la Copa Amèrica de Vela, es donarà a conèixer l'oferta gastronòmica de la zona buscant "El millor restaurant del Port Vell de Barcelona"

A més, el xef visitarà Salou, Cambrils i Vila-seca per trobar "El millor restaurant del cor de la Costa Daurada" i, per als amants del camp, cercarà "El millor restaurant d'interior de l'Empordà". Com sempre, i per acabar la temporada estiuenca, farem un repàs dels millors moments d'aquests cinc programes.

L'ESTIU A CATALUNYA RÀDIO

La temporada d'estiu a Catalunya Ràdio començarà el 8 de juliol amb les incorporacions de Francesc Garriga al capdavant d'"El matí de Catalunya Ràdio", de Marta Montaner a "La tarda de Catalunya Ràdio", i de Marina Alaminos a "El suplement".

"Tot costa", el programa esportiu dels vespres, es mantindrà durant tota la temporada estiuenca i, del 26 de juliol al 12 d'agost, es farà en directe des de París per fer una àmplia cobertura dels Jocs Olímpics 2024.

A la franja de les 22.00, substituiran el "Catalunya nit" "Viva l'Italia", amb David Guzman, un programa sobre la música i la cultura italianes; "Què som?", amb Adam Martin, que girarà al voltant de la condició humana; "La vida és un musical", amb Marta Romagosa i Ignasi Abad, dedicat al gènere del teatre musical; "Dones, flors i violes", amb Blai Marsé, que parlarà de cançons que porten nom de dona i on s'explicarà qui són les seves protagonistes; "Les dones i els dies", amb Montse Virgili, que recuperarà els millors capítols del programa, i "Tocarem el pirandó", amb Àlex Gorina, sobre les ciutats cinematogràfiques més musicals.

També s'estrenaran nous capítols de "La Fonda", amb Pep Nogué, el programa sobre producte, cuina i territori; de "Tas Vertical", amb Empar Moliner, que parlarà sobre el món del vi; de "Dies de Ràdio", amb Santi Carreras, el voltant dels 41 anys de Catalunya Ràdio i els seus protagonistes, de "Cafè grec", en què Albert Puig farà un acompanyament musical al Festival Grec de teatre; de "Sona9", amb Lluís Gendrau, que repassarà els últims llançaments musicals; de l'informatiu casteller "3 rondes", amb Josep Almirall, i d'"El divan", amb Sílvia Coppulo.

3CAT AMB ELS JOCS OLÍMPICS DE PARÍS 2024

3Cat estarà present en la cita esportiva mundial de l'any per fer-ne un ampli seguiment informatiu, posant un focus especial en la participació dels esportistes catalans. Durant els dies de l'esdeveniment, del 26 de juliol a l'11 d'agost, el departament d'esports hi desplaçarà enviats especials per reforçar el treball d'Isabel Galí a la delegació de París. Per part de TV3 hi viatjaran els periodistes Marc Negre i Mar Vila, David Serracant, com a operador de càmera i Anna Hernàndez, a la producció. I per Catalunya Ràdio, David Clupés, Ernest Macià i Sònia Gelmà.

TV3 farà connexions diàries als Telenotícies i es farà un repàs de cada jornada als programes esportius d'Esport3, així com un ampli seguiment al 3/24

Pel que fa a Catalunya Ràdio, Sònia Gelmà presentarà cada dia el "Tot costa" des de París. "El Matí de l'estiu", que presentarà Francesc Garriga, estarà molt pendent de París, amb connexions diàries amb els enviats especials, entrevistes a esportistes i seguiment politicosocial de la cita olímpica. Al "Catalunya migdia" l'actualitat olímpica també tindrà presència diària de la mà de Marta Garcia, encarregada també de produir el pòdcast olímpic de Catalunya Ràdio estrenat al gener, "À la ville de... París", que es pot consultar a la carta a l'app de Catalunya Ràdio i a la plataforma 3Cat. I els caps de setmana l'actualitat olímpica es resumirà en un "Tot gira" al final de la jornada.

A més, l'actualitat olímpica i el seguiment minut a minut de totes les competicions també es podrà trobar a tots els blocs esportius de Catalunya Informació.

Anar al contingut