Dijous, a les 22.35

L'escriptora Núria Cadenes, a "Tot el temps del món"

Dijous, a les 22.35 i al 33, torna "Tot el temps del món", el programa de recomanacions i entrevistes literàries, dirigit i presentat per Anna Guitart, conversa amb Núria Cadenes sobre el procés d'escriptura de "Tiberi Cèsar".

L'escriptora Núria Cadenes ha dedicat gairebé deu anys a l'escriptura de "Tiberi Cèsar" (editorial Proa), on explica la història d'aquest emperador romà.  

Fill de Lívia, successor d'August, la seva biografia s'acompanya de rumors que han perviscut fins avui, però Cadenes se'ls ha tret de sobre per fer-ne el seu retrat. Tot i així, és el retrat d'un home cruel i fred, però que plora pel seu germà, i que té la capacitat d'enamorar-se, ni que sigui una sola vegada.  

Cadenes aconsegueix traspassar la seva passió per la Roma antiga i hi porta directament els lectors, gràcies a l'atmosfera que crea amb la llengua, molt evocadora de l'època, i deutora de les lectures de la col·lecció Bernat Metge.  

Anna Guitart parla amb ella de la construcció de l'època, de com ha retratat Tiberi Cèsar, de tots els personatges que l'acompanyen, sobretot de les dones, que ella destaca, o del dolor que pot suposar escriure determinades escenes. 

LLIBRE DE L'ENTREVISTA: 

"TIBERI CÈSAR" 
Núria Cadenes 
Ed. Proa 

A LES TRIES, PARLEM DE: 

"GUANYARÀS UNA MAR LLISA" 
Miquel Martín i Serra 
Ed. Periscopi 

"L'HOME A QUI JA NO AGRADAVEN ELS GATS" 
Isabelle Aupy 
Trad. Mia Tarradas/Jean-François Silvente 
Ed. Raig Verd/Rayo Verde 

"UNA VEGADA VA SER ESTIU LA NIT SENCERA" 
Elisabet Riera 
Ed. Males Herbes 

Anar al contingut