Montse Virgili dirigeix i presenta "Les dones i els dies"

"Les dones i els dies" desmunta els mites sobre l'anomenat "sexe dèbil" 

Aquest dissabte, 29 d'abril, a les 00.05, "Les dones i els dies", el programa que dirigeix i presenta Montse Virgili, analitzarà les suposades bases científiques dels qui defensen que existeix un "sexe dèbil"

"Les dones i els dies" d'aquest dissabte desmuntarà alguns dels mites sobre el funcionament del cervell de les dones amb diverses expertes. Montse Virgili entrevistarà la neurobiòloga Mara Diersen, del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, per parlar de si existeix un cervell femení diferent al cervell masculí. A més, Núria Sebastian, catedràtica de la Universitat Pompeu Fabra, explicarà com els estudis científics demostren que les dones parlem tant com els homes, i que alguns dels tòpics sexistes que es repeteixen no es basen en cap evidència científica. 

Per la seva banda, la metgessa i divulgadora científica Míriam Comet, del col·lectiu les Luciferases, prepara la seva tesi doctoral centrada precisament en aquesta qüestió. També incidirà en les hormones masculines i femenines, per desmentir el mite que les dones són monògames i fidels, mentre que els homes són promiscus i infidels. Per acabar, la sexòloga i infermera d'obstetrícia Laura Càmara tira per terra estereotips falsos com ara que les dones tenen menys desig sexual que els homes i també hi intervendrà .la crítica de cinema Mariona Borrull

"Les dones i els dies", programa que recentment ha rebut el premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere en la categoria audiovisual 2022, s'emet a Catalunya Ràdio la nit de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.  

Anar al contingut