La voluntat de cooperació marca la primera trobada sobre les plataformes OTT catalanes, a l'estand de la CCMA de la fira ISE

Després de l'acte, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, han visitat l'estand de la CCMA

Aquest matí, l'estand de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a la fira ISE de Barcelona ha acollit la primera trobada de les principals plataformes OTT catalanes, organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya. La voluntat de cooperació per impulsar el sector audiovisual de Catalunya i els continguts en català han estat la clau en què han coincidit els participants a la taula rodona, amb representació de la CCMA, per part de la presidenta del Consell de Govern, Rosa Romà; de Filmin; de la Xarxa Audiovisual Local (XAL); de la Fundació del Gran Teatre del Liceu i de la Fundació La Caixa.

La taula rodona, organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya a l'estand de la CCMA, ha aprofundit en el futur del sector audiovisual de Catalunya, en un nou escenari europeu en què les plataformes OTT es posicionen com un dels principals punts d'accés a l'entreteniment, la televisió i els continguts de les indústries creatives. Durant el debat, moderat per Víctor Sala, codirector i programador de Serielizados Fest, s'han posat sobre la taula els reptes que tenen com a indústria les OTT catalanes i s'han compartit les possibles estratègies conjuntes a favor de la producció catalana i la llengua.

Després d'haver agraït l'organització de la trobada al Clúster Audiviosual, la presidenta del Consell de Govern de la CCMA, Rosa Romà, s'ha mostrat satisfeta de poder compartir els projectes d'OTT en un debat molt enriquidor: "El món audiovisual a Catalunya és molt ric i divers, amb iniciatives públiques i privades, generalistes i especialitzades, que s'han de posar en valor".

Durant l'acte, Rosa Romà ha destacat: "Quaranta anys després de la posada en marxa de TV3 i Catalunya Ràdio, i al cap de vint anys de l'estrena de TV3alacarta, un projecte absolutament pioner, es plantegen nous reptes. Actualment, hi ha una necessitat de cooperació entre els agents que som aquí, i en el cas de la CCMA estem treballant per refer l'aposta digital, tal com marca el Pla Estratègic". En aquest sentit, "segur que entre tots hem de sumar i donar visibilitat als continguts en català".

En aquesta voluntat de cooperació, han coincidit tots els participants a la trobada d'OTT. Tal com ha assenyalat Marc Melillas, conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL): "En el món digital, la cooperació multiplica". També han participat a l'acte Juan Carlos Tous, CEO de la plataforma de cinema Filmin; Mireia Gubern, cap de Continguts Digitals de Fundació La Caixa, i Valentí Oviedo, director general a la Fundació del Gran Teatre del Liceu, que ha fet referència als hàbits dels usuaris: "Per als operadors, la transició a OTT és necessària perquè els hàbits de consum estan canviant".

L'objectiu de no dependre en excés dels algoritmes ha estat un altre dels punts de coincidència dels participants al debat. Segons Rosa Romà, des de la CCMA, que està treballant en la nova OTT, "personalitzem els continguts en funció dels algoritmes perquè ens permet tenir una referència millor del que vol l'audiència, però com a empresa pública tenim altres missions a complir per oferir productes més diversificats".

 

El president Pere Aragonès i la consellera Natàlia Garriga han visitat l'estand de la CCMA

Després de la trobada de plataformes OTT, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, han visitat l'estand de la CCMA i han pogut veure l'actuació dels Castellers de Vilafranca i la demostració de la realització en directe 360 graus que ofereix la CCMA a la fira ISE.

La presidenta del Consell de Govern de la CCMA, Rosa Romà, ha rebut el president Aragonès i la consellera Garriga, que han visitat la fira ISE acompanyats pel seu director, Mike Blackman. També han pogut saludar els membres del Consell de Govern de la CCMA Àngels Ponsa (vicepresidenta), Carme Figueras, Lluís Garriga, Lluís Noguera i Gemma Ribas (consellers). A l'estand de la CCMA, també els han rebut el director de TV3, Sigfrid Gras, la directora d'Infraestructures Digitals i Tecnològiques de la CCMA, Natàlia Prats; el director de l'Oficina d'Estratègia i del Consell de Govern de la CCMA, Dani Hernández, i la directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA, Cristina Villà.

Anar al contingut