La Volta Ciclista femenina, a TV3 i la plataforma 3Cat

Avui, divendres a les 15.30, a Esport3 i dissabte i diumenge, per TV3, a les 12.30 i 12.15, respectivament, es podrà seguir la Volta Ciclista femenina

És la primera vegada que es fa la Volta femenina com a cursa per etapes, ja que fins ara s'havia fet simplement una cursa d'un dia.

Les tres etapes que conformen la Volta d'aquest any són les següents:

Divendres: Manresa-Manresa (100 km amb dos colls de tercera)

Dissabte: La Seu d'Urgell-La Molina (96 km. Etapa reina amb Tosses i la Molina, de primera categoria)

Diumenge: Molins de Rei-Barcelona (87 km, amb un coll de segona i un de tercera)

La prova la disputaran 140 ciclistes, de 20 equips (7 corredores per equip), distribuïdes així en set equips World Tour (màxima categoria mundial), nou equips continentals europeus i tres equips nacionals. I la selecció catalana, dirigida per Carles Torrent, ja que la seleccionadora, la comentarista habitual de 3Cat, Marta Vilajosana, està de baixa.

La corredora més coneguda és la neerlandesa Marianne Vos, tres vegades campiona del món i és la gran favorita per guanyar les etapes de Manresa i Barcelona. La de La Molina no perquè no és escaladora. Les favorites per a la classificació general serien, en principi, Evita Muzic, Cecile Ludwig, Ashleig Moolman, Sarah Gigante i Marta Jaskulska. I la millor catalana és Mireia Benito (equip AG Insurance), i a més de la selecció catalana cal destacar la participació de l'equip català Massi Baix Ter.

Els comentaris seran d'Arcadi Alibés i l'anàlisi tècnica serà de l'excorredora Alexandra Moreno.

esport3.cat

Anar al contingut