La Sindicatura de Comptes de Catalunya no va recollir irregularitats en el seu informe de l'empresa Infraestructures.cat, investigada ara en l'"operació Petrum"

Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Jaume Amat, síndic major de Comptes.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Jaume Amat, síndic major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, ha assegurat que en l'informe fet a l'empresa Infraestructures.cat, ara investigada per la fiscalia en relació amb l'"operació Petrum", la sindicatura no va recollir irregularitats.  

Amat ha destacat: "Nosaltres el que mirem és el que ens ensenyen. És a dir, són els expedients, els papers, els documents, els contractes, els comptes, i fins aquí es on podem arribar. Si hi ha alguna cosa que va per la porta del darrere, aquesta porta del darrere, a nosaltres, no ens l'obren. I no ens l'obren ni a nosaltres ni a cap auditor."   

Jaume Amat també denuncia que la llei de la transparència neix coixa i que la norma per regular el funcionament dels partits hauria de permetre controlar les fundacions que hi estan lligades.

Segons el síndic, "els queda una volta per fer. La primera volta és que, en el moment que apareixen les fundacions, el control que feien els partits polítics hauria de passar a les fundacions. De la mateixa manera que crec, d'altra banda, que la transparència hauria de portar a saber perfectament d'on ve cada un dels euros que arriben al partit".

Jaume Amat també ha denunciat la retallada de competències que ha tingut aquest any, després que el govern espanyol les ha traspassat al Tribunal de Comptes.

Si voleu sentir l'entrevista amb Jaume Amat, la trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut