"La Sagi, una pionera del Barça"
"La Sagi, una pionera del Barça"
DIMARTS, A LES 21.55

"La Sagi, una pionera del Barça", a "Sense ficció"

Demà, dimarts, a les 21.55, "Sense ficció" estrena "La Sagi, una pionera del Barça", que recupera la memòria d'Anna Maria Martínez Sagi, la primera dona que va formar part de la Junta Directiva del FC Barcelona.

Tot seguit, a les 23.00, "Valor afegit" es qüestionarà per què la vocació científica entre les dones segueix sent clarament inferior a la dels homes i com és que arriben a xefs d'alta cuina tan poques dones.

Anna Maria Martínez Sagi va ser, l'any 1934, la primera dona que va formar part de la Junta Directiva del FC Barcelona. Tenia 27 anys i encarnava un model de dona independent i moderna. Va ser esportista, poeta i periodista. La seva militància feminista i republicana li va costar enfrontaments i exili. Pionera fa quasi un segle, ara seria una dona del nostre temps.

"La Sagi, una pionera del Barça" recupera la memòria d'una persona tan extraordinària com oblidada. Nascuda en un família benestant, ja lligada al Barça dels primers temps, Anna Maria Martínez Sagi va aprofitar el moment històric excepcional de la Segona República per desafiar les convencions i lluitar per la independència pròpia i, per extensió, de les dones. El caràcter, la determinació i una relació amorosa la van marcar tota la vida i la van impulsar a les més altes fites, però també a la infelicitat més gran.

En la docuficció l'actriu Anna Sahun es posa en la pell d'Anna Maria Martínez Sagi. Recorre les seves passes i busca qui la va conèixer i qui va estudiar la seva obra per tal d'entendre qui era i poder-la representar millor. A través de "La Sagi, una pionera del Barça", també es fa un retrat del paper de la dona en el Barça d'avui.

"La Sagi, una pionera del Barça" és una producció  de TV3, Minoria Absoluta i el FC Barcelona, dirigit per Francesc Escribano i Josep Serra Mateu, amb guió d'Escribano i Juan Manuel de Prada.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut