La minisèrie "Vida privada", a la 24a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

"Vida privada", dirigida per Sílvia Munt, es projectarà a l'acte de cloenda de la 24a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que tindrà lloc entre els dies 20 i 27 d'abril al Teatre de la Llotja de Lleida. És una coproducció d'Oberon Cinematogràfica i TV3, amb la producció associada d'Impulsa Film, i la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La minisèrie, de dos capítols, s'estrenarà a TV3 els propers 7 i 14 de maig. Enguany, la Mostra atorgarà a Sílvia Munt el Premi Jordi Dauder per la seva trajectòria en el cinema, el teatre i la televisió.

"Vida privada", una minisèrie dirigida per Sílvia Munt, està basada en la novel·la homònima de Josep Maria de Sagarra. Enmig dels profunds canvis socials i polítics esdevinguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, es produeix la decadència dels Lloberola, una família de l'aristocràcia barcelonina arruïnada econòmicament i socialment a causa de la incapacitat del seu patriarca per adaptar-se als nous temps. Publicada el 1932, "Vida privada" és una crònica d'un naufragi social en un moment crític i de canvi, i està considerada una de les novel·les de la literatura catalana més representatives de la societat barcelonina de finals dels anys 20.

Abans de la seva estrena a TV3, els propers 7 i 14 de maig, "Vida privada" es podrà veure divendres, 27 d'abril, a l'acte de cloenda de la 24a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida. La Mostra ha premiat Sílvia Munt, actriu i directora de la minisèrie, amb el 8è Premi Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català per la seva trajectòria al cinema, el teatre i la televisió com a actriu i directora. Munt recollirà el guardó en la cerimònia inaugural de la Mostra, aquest divendres, 20 d'abril.

Sílvia Munt (Barcelona, 1957) és actriu, directora de cinema i teatre, i guionista. Després d'una llarga trajectòria com a intèrpret, en la que obté un premi Goya pel seu paper a "Alas de mariposa" (1991), dona un gir a la seva carrera i es dedica a la direcció de pel·lícules de ficció, documentals i teatre. En aquesta etapa obté el seu segon Goya com a directora del curtmetratge documental "Lalia" (1999); el segueixen "Gala" (2003), "Pretextos" (2007), que va obtenir el premi a la millor direcció en el Festival de Màlaga i "La granja del pas" (2015), una coproducció de TV3 que va rebre el Premi al Millor Documental a la Seminci de Valladolid 2015. També ha treballat com a realitzadora de llargmetratges per a televisió, on ha dirigit vuit pel·lícules, com ara "El Cafè de la Marina" (2014), un film coproduït per TV3 i basat en l'obra homònima de Josep Maria de Sagarra. El seu últim treball com a directora, també basat en una novel·la de Sagarra, és "Vida privada", una minisèrie per a TV3 protagonitzada per Pablo Derqui, Francesc Garrido i Aida Folch, entre altres intèrprets, i que compta amb guió de Coral Cruz.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut