La coproducció de TV3 "Cançó per a tu" inaugura el Fic Cat 2018

La coproducció de TV3 "Cançó per a tu" inaugura el FIC-CAT 2018

La pel·lícula per a televisió "Cançó per a tu", dirigida per Oriol Ferrer i coproduïda per TV3 i Galápagos Media, serà l'encarregada d'inaugurar l'11a edició del Festival Internacional de Cinema Català Costa Daurada amb una estrena absoluta. El film, que no entra a competició, explica la història d'un triangle amorós entre tres joves estudiants de la Universitat de Barcelona del anys 60, interpretats per Candela Serrat, Nao Albet i Félix Herzog.

A més, vuit produccions de TV3 també participaran al festival, que se celebrarà del 4 al 10 de juny a Roda de Berà, a la comarca del Tarragonès. L'eix temàtic d'aquesta edició són les localitzacions i la figura dels localitzadors.

La Selecció Oficial del festival està formada per 56 produccions, dividides en diferents categories: 5 llargmetratges, 19 curtmetratges, 7 documentals, 10 videoclips i 15 treballs de centres educatius. Els guardons als quals poden optar són el Premi del Jurat, en les diferents modalitats, el Premi a les Millors Localitzacions Exteriors, el Premi Nova Crítica i el Premi del Públic.

Entre els documentals coproduïts per TV3 que competiran al festival, hi ha "Petitet", de Carles Bosch; "Jarabe contra el càncer", d'Albert Solé; "Fràgils", de Lluís Jené, Amanda Sans i Oriol Gispert, i "Dalí i Lacroix: més enllà de l'objectiu", d'Antonio Pérez Molero i Céline Formentin.

Quant a llargmetratges que hi participen i que compten amb la producció associada de TV3, i que, a més, s'estrenaran al festival, hi ha: "Jean François i el sentit de la vida", de Sergi Portabella, "Formentera Lady", de Pau Durà, i "Les distàncies" d'Elena Trapé. La pel·lícula "La vida lliure", de Marc Recha, amb participació de TV3, també competirà en aquesta categoria.

"Cançó per a tu"

A la Barcelona de 1966, la Laia estudia dret a la Universitat de Barcelona. Als matins treballa a la biblioteca de la universitat per pagar-se els estudis, i en el seu temps lliure compon cançons.

La Laia acaba de començar a sortir amb l'Ignasi, un estudiant compromès amb la lluita clandestina contra el franquisme. Però hi ha un problema, i és que la Laia no suporta el David, el millor amic del seu nòvio.

No obstant, la Laia descobreix que el David no és qui sembla. Sota una aparença de nen superficial i de casa bona, s'hi amaga l'autor dels brillants discursos reivindicatius de l'Ignasi. El David és un noi sensible que s'interessa per la prometedora carrera de la Laia com a cantant.

És una producció de TV3 i Galápagos Media, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i Compacto.

Fitxa tècnica

Director: Oriol Ferrer
Productor: Pau Calpe Rufat
Productors executius TV3: Oriol Sala-Patau i Cruz Rodríguez
Argument: Pau Calpe Rufat
Guió: Marta Grau
Fotografia: David Omedes
Art: Anna Pujol
Vestuari: Elena Ballester
Maquillatge i perruqueria: Laura Bruy
So: Licio Marcos de Oliveira
Càsting: Irene Roqué
Muntatge: Regino Hernández
Música: David Cervera
"Cançó per a tu" és un tema d'Ivette NadalActors: Candela Serrat (Laia), Nao Albet (David) i Félix Herzog (Ignasi)

tv3.cat

tv3.cat/ficcio-i-cinema

Anar al contingut