Divendres, a les 23.15

La cerimònia dels Premis Zoom, al 33

Divendres, a les 23.15, el 33 emetrà la cerimònia de lliurament dels Premis Zoom que es va celebrar dissabte passat, al Teatre Ateneu d'Igualada, en un acte presentat pel periodista Adam Martín. 3Cat va recollir sis premis i dues mencions especials.

A la Secció Oficial, la sèrie catalana "Cites Barcelona" (2023), dirigida per Pau Freixas, David Selvas, Paco Caballero, Patricia Font i Carles Torrens i produïda per 3Cat i Arca Audiovisual, es va endur el Premi a la Millor Sèrie de Ficció. Així mateix, el jurat d'aquesta categoria va atorgar una menció especial a la sèrie "Això no és Suècia", dirigida per Aina Clotet i Mar Coll, produïda per Nanouk Films, Funicular Films, Anagram Sweden, 3Cat, RTVE, SVT, NDR, YLE.  

 "Miró", de Setmàgic Audiovisual, 3Cat, IB3 i À Punt, va ser guardonat com a Millor TV movie de Ficció.

El Premi Millor Programa d'Esports va ser pel documental "Unzué, l'últim equip del Juancar", de 3Cat i A Contracorriente Films.

El guardó al Millor Format Cultural i Divulgatiu el va rebre el programa "Il·luminats", de 3Cat, una proposta cultural singular que tracta de passar una nit sencera en un espai insòlit conversant amb un personatge rellevant de la cultura.

Pel que fa al Premi al Millor Programa d'Entreteniment, el jurat va decidir que fos per a "Quanta guerra", de 3cat, un docutainment de divulgació històrica sobre la Guerra Civil. En aquesta categoria s'ha decidit també fer una menció especial al programa "Això no és una cançó" de 3Cat i Brutal Media.

Durant la gala també es va fer públic el guanyador del 3r Premi CIMA-Zoom per la igualtat de gènere, impulsat juntament amb l'Associació de Dones Cineastes i Mitjans Audiovisuals (CIMA), que va ser pel programa "Sense ficció: Bruixes, la gran mentida", de 3Cat i Sàpiens.

3cat.cat

Anar al contingut