La CCMA fa públic el veredicte dels premis "comUNIca"

"Desenterrant el negre", "Patates rosses" i "Mamás" són els projectes guanyadors dels ajuts universitaris "comUNIca" 2016. Organitzats per la CCMA, la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, i les dotze universitats catalanes, l'objectiu d'aquests guardons és fomentar el talent jove en el sector audiovisual i guanyar nous públics.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya han donat a conèixer els guanyadors dels premis "comUNIca" amb tres projectes seleccionats. Un és el treball "Desenterrant el Negre", de Gerard Hugas Serra i Roger Bisbe Alonso, de l'Escola Universitària ERAM, adscrita a la Universitat de Girona. L'altre és "Patates rosses", obra de Joan Saranova Grimal i David Vilarreal Ignacio, de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. I, per últim, hi ha el treball  "Mamás", d'Arantxa Cavanillas Rodríguez, de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, adscrita a la Universitat de Barcelona.

La convocatòria ha reunit en total 14 projectes que han complert els requisits de participació. Els tres seleccionats han estat els treballs més creatius, innovadors i de més qualitat tècnica. Aquests guanyadors permetran als responsables de continguts de la CCMA la realització i emissió dels seleccionats, a través de canals de televisió, ràdio o mitjans digitals de la CCMA.

Amb aquesta iniciativa dels premis "comUNIca", que tenen la finalitat de fomentar el talent jove en continguts audiovisuals, la CCMA i el sistema universitari promouen la creació i innovació per potenciar el talent dels estudiants de grau vinculats al món audiovisual.

Aquesta col·laboració entre entitats d'àmbit professional audiovisual i universitari tenen l'objectiu de millorar la base per a la formació dels futurs professionals del món de la indústria audiovisual. I també contribuir al desenvolupament i la innovació del sector a Catalunya. Per altra banda, aquests premis també suposen una nova via per transferir talent creatiu a les empreses i institucions audiovisuals, i així afavorir la competitivitat i la internacionalització.

 

ccma.cat/comunica

 

Anar al contingut