la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà; la presidenta de 3Cat, Rosa Romà;i i la delegada de 3Cat a Perpinyà, Laura Bertran.
la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà; la presidenta de 3Cat, Rosa Romà;i i la delegada de 3Cat a Perpinyà, Laura Bertran.

Inauguració de la delegació de 3Cat a Perpinyà amb Laura Bertran com a nova delegada

Rosa Romà: "Es referma el nostre compromís amb la llengua i la diversitat del català"

3Cat ha inaugurat avui la delegació de Perpinyà i ha presentat la seva nova delegada, Laura Bertran, en un acte institucional amb la presència de les entitats i institucions de la Catalunya Nord. D'aquesta manera 3Cat recupera una presència permanent a Perpinyà i es demostra l'aposta per ser presents en tots els territoris de parla catalana.

Rosa Romà, presidenta de 3Cat, ha destacat que "amb aquesta inauguració es referma el compromís amb la llengua i amb la diversitat del català". Romà també ha posat en relleu que l'obertura de la seu de Perpinyà permetrà "la proximitat i la connexió amb el territori" i "ho farem de la mà d'una professional que fa 20 anys que exerceix de periodista a la zona". La presidenta ha destacat que "3Cat vol ser present a tots els territoris de parla catalana, per teixir xarxa de col·laboradors i institucions i per informar de l'actualitat de primera mà, volem connectar per arribar a tothom".

L'acte d'inauguració s'ha fet a les instal·lacions de la nova delegació, situades als baixos la Casa de la Generalitat de Perpinyà. A l'acte, a més de la presidenta de 3Cat, Rosa Romà; hi ha participat la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà i la delegada de 3Cat, Laura Bertran.

En aquest sentit, Laura Bertran, nova delegada de 3Cat a Perpinyà, ha agraït la confiança amb la seva persona i ha posat en valor la feina feta durant els últims 20 anys a Ràdio Arrels. Bertran ha destacat que "hem de tornar a connectar 3Cat amb el territori més septentrional. Als anys 90, en algun somni agosarat vaig pensar que perquè no, poder fer la feina de corresponsal com feia Pere Codonyan i Thierry Masdeu, i ara aquest dia ha arribat i estic molt emocionada i agraïda per l'oportunitat i el repte que suposa aquest encàrrec que m'ha fet 3Cat".

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha destacat "la importància estratègica" que suposa l'obertura d'una delegació del 3Cat a la Catalunya Nord, ja que "consolida el projecte del Govern de Països Catalans". I ho fa, ha dit, "amb la defensa de la llengua catalana com a punt d'unió". Per la vicepresidenta, més que una reobertura és una obertura que suposarà més recursos humans i materials. "No només recuperem el que hi havia fa onze anys sinó que fem un gran pas endavant". Així mateix, la posada en funcionament d'aquesta delegació a Perpinyà "servirà per reconnectar el territori amb els continguts i valors que representa3Cat: mitjans públics de qualitat, excel·lència professional i una visió del que passa al món des d'una visió genuïnament catalana".

Tots els partits dels Dracs Catalans a 3Cat

El compromís de 3Cat per ser present al territori i amb la llengua catalana tindrà una primera acció aquest dissabte a la Catalunya Nord i és que l'equip de rugby a 13 de Perpinyà, els Dracs Catalans, jugaran el primer partit de la Super League i es podrà veure per 3Cat.

Els Dracs Catalans van quedar sots-campions la temporada passada i per primera vegada, la plataforma digital 3Cat oferirà la cobertura íntegra de tots els partits gràcies a  l'acord de col·laboració amb els propis Dracs Catalans i la Super League. Addicionalment, el canal Esport3 oferirà una selecció dels millors partits de la competició.

El partit inaugural de la temporada serà aquest dissabte 17 de febrer a les 18.30 h a l'Estadi Gilbert Brutus de Perpinyà contra els Warrington Wolves i serà la primera oportunitat per veure en acció el renovat equip dels Dracs Catalans. La narració dels partits anirà a càrrec d'un equip de comentaristes de la mateixa Catalunya Nord, dins de l'acord amb el Dracs Catalans. El narrador principal de tota la temporada serà Sebastian Girard que va ser el primer a narrar els partits dels Dracs per Ràdio Arrels. En aquest primer partit, Girard estarà acompanyat d'Axel Escoriohuela, educador esportiu de Perpinyà.

3cat.cat

Anar al contingut