Francesc Homs dóna un aprovat molt just als resultats de la trobada entre Mas i Rodríguez Zapatero

El portaveu del govern afirma que ara cal concretar les reunions que han de servir perquè l'Estat pagui, durant els pròxims dos anys, els 1.350 milions d'euros del fons de competitivitat establert al model de finançament.

El secretari general de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, s'ha mostrat moderadament satisfet de la reunió d'ahir al Palau de la Moncloa entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'executiu espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Homs ha explicat que la trobada pot servir per començar a sanejar els números de la Generalitat: "Obrir l'aixeta perquè ens poguéssim endeutar. Ara ja estem en la fase de dir que dels diners que ens deuen ja se'ns ha garantit el pagament d'una part, anem per l'altra. En el fons, com que la línia és aquesta, deixi'm posar un aprovat molt just, molt just, molt just, per mantenir una tensió positiva i expectant alhora."

Pel portaveu del Govern, ja és prou significatiu que des de Madrid s'admeti que l'Estat ha d'aportar a la Generalitat 1.350 milions d'euros del fons de competitivitat fixat al model de finançament. El pagament, però, d'aquesta quantitat no s'enllestirà fins d'aquí dos anys: "Ja és un fet rellevant que ens reconeguin el deute. Anem a mirar quant d'això que diuen que ens pagaran el 2013 doncs ens avancen per ara. Aquesta seria la discussió. Això és el que s'hauria de parlar en les properes setmanes."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut