Alumnes de l'escola Volcà Bisaroques d'Olot, a l'"InfoK" especial sobre volcans.
Alumnes de l'escola Volcà Bisaroques d'Olot, a l'"InfoK" especial sobre volcans.
Dijous, a les 20.00, al Super 3, i dissabte, a les 12.00, a TV3

Especial "InfoK" dedicat als volcans, des de la zona volcànica de la Garrotxa

Demà, a les 20.00, l'"InfoK", del canal Super3, oferirà una edició especial dedicada als volcans. El programa informatiu infantil, dirigit i presentat per Núria Vilanova, s'emetrà des del parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Aquest especial es podrà tornar a veure dissabte a TV3.

L'"InfoK" d'aquest dijous oferirà una edició monogràfica, dedicada als volcans, amb motiu de l'erupció del volcà Cumbre Vieja de l'illa canària de La Palma. El programa, que farà un repàs de l'actualitat generada pel volcà canari, emetrà un reportatge protagonitzat per nens i nenes de l'illa que han hagut d'abandonar casa seva pel perill de la lava, que explicaran com estan vivint el seu dia a dia.

El geòleg de la UAB Isaac Corral respondrà els dubtes i preguntes sobre els volcans que els infokaires han fet arribar al programa durant aquesta setmana.

El "Piriscopi", la secció de ciència de Miquel Piris i Lluís Xufré, es fixarà en alguns dels principis científics que s'amaguen darrere d'una erupció com la de La Palma.

El periodista científic Pere Renom farà un experiment per explicar, de forma molt didàctica i entenedora, com es pot provocar una erupció en miniatura i per què, precisament, els volcans tenen forma de con.      

El programa també inclourà una crònica protagonitzada pels alumnes de l'escola Volcà Bisaroques d'Olot, que parlaran de les característiques de la zona volcànica que envolta la seva escola, a través d'una sortida a un antic volcà.

La directora i presentadora de l'"InfoK", Núria Vilanova, presentarà tots aquests reportatges i cròniques des de diferents indrets de la zona volcànica de la Garrotxa i explicarà quin és el context i la història d'aquest indret únic a Catalunya.

Després de l'emissió d'aquest especial demà al canal Super3, es podrà tornar a veure dissabte, a les 12.00, a TV3.

 

super3.cat/infok

Anar al contingut