Els joves que han obtingut Beques Carnet Jove de les edicions 2022 i 2023, juntament amb les autoritats i empreses col·laboradores, durant l'ac…
Els joves que han obtingut Beques Carnet Jove de les edicions 2022 i 2023, juntament amb les autoritats i empreses col·laboradores, durant l'acte de lliurament al CaixaForum.

Es lliuren les Beques Carnet Jove 2023, que inclouen cinc estades professionals d'un any a TV3

Aquest dijous al vespre s'ha celebrat un acte al CaixaForum de Barcelona amb els joves guardonats i les empreses col·laboradores, entre les quals hi ha 3Cat. 

L'Agència Catalana de la Joventut ofereix dotze estades de pràctiques professionals en empreses de referència dels àmbits de l'esport, l'acció social, el disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la fotografia i la televisió. Els cinc becats en les disciplines televisives faran les pràctiques a TV3, en els àmbits de la realització, el maquillatge i la perruqueria, l'ambientació, el muntatge musical i el vestuari.  

Aquest dijous, 14 de setembre, s'ha celebrat a l'auditori del CaixaForum de Barcelona l'acte de lliurament de les dotze Beques Carnet Jove 2023, que inclouen cinc estades professionals d'un any a TV3. L'acte, conduït pels periodistes de TV3 Júlia Peguera i Josep Palau, del programa "Tot es mou", també ha servit per celebrar el 15è aniversari d'aquestes beques, que es focalitzen en sectors on és més difícil agafar experiència per als joves i que contribueixen a la seva inserció professional. En quinze anys d'història, 128 nois i noies s'han beneficiat d'aquestes beques.  
 
L'esdeveniment ha comptat amb la participació del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que ha fet la presentació de l'acte i ha començat felicitant els beneficiaris de les beques i agraint el suport de les empreses que les concedeixen. A més, ha anunciat la voluntat de fer créixer el projecte, que l'any que ve inclourà una nova beca de cuina, gràcies a dos restaurants de renom: Disfrutar i Alkimia. Segons el conseller, "aquestes beques són una invitació a l'esperança. De vegades som molt crítics amb els joves i enviem aquest missatge que viuran pitjor que els pares. El futur pot ser millor i serà millor. L'energia que despreneu els beneficiaris de les beques n'és una bona prova". 
 
A l'acte, després de la benvinguda per part del subdirector general de la Fundació "La Caixa", Marc Simón, també hi ha participat la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls i Carol; la directora general de l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Laia Girós i Barré, i el conseller de 3Cat Lluís Noguera, que han lliurat les Beques Carnet Jove 2023.  
 
Per part de 3Cat, la productora executiva d'Imatge i Serveis Artístics de TV3, Natàlia Cucurella, ha format part d'una de les dues taules rodones que s'han fet amb motiu del quinzè aniversari, en què joves becats i representants de les empreses col·laboradores del projecte han compartit sensacions i experiències. A més, s'ha projectat un vídeo resum de totes les edicions amb testimonis de primera mà que expliquen què ha representat per a ells accedir a una Beca Carnet Jove. 

Els 12 joves escollits començaran aquest setembre unes estades professionals d'un any de durada en empreses i entitats de referència en els camps professionals de l'esport (FC Barcelona), l'acció social (Fundació Bancària "La Caixa"), el còmic ("El Jueves"), el disseny (Estudi Muto), el periodisme escrit (El Punt Avui), la ràdio (Flaix FM), la fotografia (Ara) i en cinc disciplines televisives (TV3): la realització, el maquillatge i la perruqueria, l'ambientació, el muntatge musical i el vestuari. A més de l'experiència professional acumulada, els joves beneficiaris obtindran un ajut de 7.000 euros i un certificat acreditatiu de la seva estada. 

Les Beques Carnet Jove formen part d'un seguit d'accions del Carnet Jove que contribueixen a la inserció professional dels joves, com ara el Jurat Carnet Jove del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el Càsting Carnet Jove. Així mateix, el Carnet Jove ofereix al voltant de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a aproximadament 530.000 titulars d'entre 12 i 30 anys. 

Anar al contingut