Ja es coneixen els set preseleccionats de la tercera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33
Ja es coneixen els set preseleccionats de la tercera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33

Es fan públics els set preseleccionats de la tercera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Departament de Cultura han fet públics els set treballs preseleccionats de la tercera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33. Aquests projectes s'han triat d'entre els trenta finalistes que van participar en la sessió de "pitching" que va tenir lloc els dies 9, 10 i 11 de desembre, per videoconferència.

Aquesta convocatòria, com les dues anteriors, s'ha adreçat a professionals independents, nous creadors, i al sector audiovisual en general. Els set projectes preseleccionats són: "El local", "Anticuerpos", "El Punt D", "Les cares dels Gaudí", "Guia per un dia", "La pell dels murs" i "Històries gegants".

Les propostes preseleccionades de la tercera crida de projectes s'han escollit entre les trenta que van arribar a la fase final (la crida va atraure, en total 113 projectes), i a través de tres sessions de "pitching" en què el responsable de cada projecte tenia cinc minuts per presentar-lo. Aquestes presentacions es van fer per videoconferència, degut a les restriccions de la Covid-19. La tria final ha estat consensuada per un panel d'especialistes format per representants de l'ICEC i la CCMA.

Els set projectes preseleccionats són els següents:

  • El local" (Teidees Audiovisuals SL)
  • Anticuerpos" (Goodmoment)
  • El punt D" (Uniunfandos SL)
  • Les cares dels Gaudí" (Inthesky media productions SL)
  • Guia per un dia" (Reccreatius)
  • La pell dels murs" (Un Capricho de Producciones SL)
  • Històries gegants" (E2S Contents).

La tercera crida

La tercera crida es va obrir a finals de setembre per difondre i descobrir la cultura catalana en totes les seves expressions i formats a la població, impulsant la creació de nous formats de programes culturals. S'hi van presentar 113 propostes de tot tipus de formats i continguts, des de projectes culturals en la seva concepció més àmplia fins a propostes artístiques, passant pels formats més habituals com l'entreteniment i les docusèries, i també per formats híbrids.

En aquesta tercera edició s'han valorat els treballs innovadores, projectes singulars que, tant per contingut com per format, són poc freqüents en el panorama audiovisual actual. En aquest sentit, preval especialment l'originalitat així com la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals, amb una especial atenció a la proposta de distribució multipantalla, preferentment si proposa formats propis per a cada plataforma de difusió.

Les dues crides anteriors

Les dues edicions anteriors de la crida de projectes (la primera, el setembre del 2018, i la segona, l'abril del 2019) han portat treballs d'èxit com, per exemple, els programes "Correspondències", "Bàlsam", "Cool hunters", "Per què volen els avions?" o ""Sra. Isabel", que TV3 va estrenar a finals de novembre. Tots responien a alguns dels requisits que ara es tornen a valorar.

Ben aviat, una nova crida

La CCMA i el Departament de Cultura obriran els pròxims dies una nova convocatòria de projectes amb un format una mica diferent, adreçada a produccions audiovisuals d'enregistraments culturals per a la difusió i promoció d'obres teatrals i musicals, i visites teatralitzades a equipaments amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament dels hàbits i consum culturals.

ccma.cat
cultura.gencat.cat
Anar al contingut